logo F1online.skF1online.sk

Podľa Hamiltona treba nájsť aspoň dve desatiny: Vo veternom tuneli nie sú

Lewis Hamilton
© LAT Images/Mercedes
Milan Kubala
Milan Kubala20. 5. 2024

Mercedes ešte nič nezabalil a stále vylepšuje svoj monopost. Na trati to však také zrejmé nie je. Lewis Hamilton s Georgeom Russellom sa v Imole ocitli v území nikoho; pomerne ďaleko za autami vpredu a so slušnou rezervou pred ďalšími prenasledovateľmi. Podľa Hamiltona by bolo treba nájsť dve desatiny, ale netuší, kde by sa vzali.

Lewis Hamilton dorazil do cieľa na šiestej priečke so stratou trinásť sekúnd na Carlosa Sainza. Je to zlepšenie, keďže štartoval ôsmy, no rozhodne nie hodné značky Mercedes a histórie, ktorú vo Formule 1 napísala v modernej turboére.

Pohľad na live timing naznačoval, že Lewis Hamilton sa počas pretekov mohol cítiť aj trochu osamelo. “Nie, na začiatku som mal pred sebou Georgea a nikdy som nemal pocit, že by som bol osamotený,” zareagoval v mixzóne sedemnásobný majster sveta. “Videl som ľudí a naháňal som ich. Šiel som naplno a snažil som sa zmazať medzeru, ktorú som mal pred sebou. V tejto chvíli však nemáme takú rýchlosť ako ostatní. Pomaly sa približujeme.”

Na Carlosa Sainza však v nedeľu nemal, aj keď sa pripravil o drahocenný čas po prejazde štrkom v zákrute Acque Minerali. “Myslím si, že počas toho výletu som stratil päť sekúnd. Znamenalo to, že som sa vrátil na trať za Fernandom a stratil som ešte viac času. Dokopy to bolo možno osem sekúnd, takže nie ideálne. Aspoň sme nestratili žiadne pozície.”

Britský jazdec bol v závere pretekov motivovaný aspoň vizuálne. Všimol si aj pár povzbudzujúcich momentov. “Myslím, že moja rýchlosť v druhom stinte bola porovnateľná s chlapcami, ktorí boli o čosi viac vpredu, no stále nám chýbajú dve alebo tri desatinky.”

Strata dvoch desatín nie je taká priepastná, no Hamilton netuší, kde by tento čas dokázal Mercedes získať. Na monopost už totiž nasadil nové komponenty. “To vám neviem povedať. George v sobotu strácal približne päť desatín, v pretekoch sme zaostávali o nejaké tri-štyri desatinky. Vo veternom tuneli sa však z vývojového hľadiska nenachádzajú.”

Mercedes teda s novým balíkom nespravil dieru do sveta. Vylepšené auto sa vraj dramaticky nelíši od predchádzajúcej verzie. “Nie je to veľký rozdiel. Robíme malé kroky, ale veľmi, veľmi malé.”

Súvisiace články

Diskusia