logo F1online.skF1online.sk

Pripravil Piastriho o pole position Hülkenberg? Vždy je to o maličkostiach, povedal Oscar

Oscar Piastri
© X/McLaren
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík18. 5. 2024

Najbližším súperom Red Bullu bol nakoniec McLaren. Oscar Piastri aj Lando Norris sa zmestili do jednej desatiny za Maxom Verstappenom, ale ani jeden neprerušil šnúru pole position holandského pretekára. Ten v sobotu našiel na trati nečakaného spojenca, pilota Haasu Nica Hülkenberga, ktorý možno prekazil Oscarovi Piastrimu oslavy prvej pole position v kariére.

Už sa nikdy nedozvieme, či Verstappen získal vďaka Hülkenbergovi oných 74 tisícin sekundy. Faktom je, že Red Bull svišťal na konci cieľovej rovinky rýchlosťou 340 kilometrov za hodinu, kým McLaren „len“ 332 kilometrov za hodinu. To nie je vôbec málo.

Piastri okrem toho urobil drobnú chybu v poslednej zákrute. Tieto dve skutočnosti ho delili od prvého kvalifikačného primátu v kariére. „Možno by to stačilo, ale v F1 je to vždy o maličkostiach,“ povedal Piastri po skončení kvalifikácie pre televíziu Sky.

„Bola to veľmi vyrovnaná bitka. Keď som sa pozrel na displej, naozaj som dúfal, že to bude prvé miesto, ale nestačilo to. Stále som však veľmi šťastný. Podľa mňa to bol skvelý víkend z osobného aj tímového pohľadu,“ povedal spokojne austrálsky mladík.

Možno by mu to však nestačilo tak, ani tak. V Q1 totiž zavadzal Kevinovi Magnussenovi. Dánsky pretekár má v tomto roku neuveriteľnú smolu na premávku a v tomto prípade sa skutočne stal obeťou pilota McLarenu. Nevieme, ako to vyhodnotia komisári, ale tí by boli po Hülkenbergovi ďalší, ktorí by mohli prekaziť oslavy prípadnej pole position.

„Nevidel som to, takže sa na to musím pozrieť. Sledoval som spätné zrkadlá a nevidel som nikoho prichádzať. Na tejto trati sú však rozdiely v rýchlostiach obrovské. Dlho som sa pozeral a nikoho som nevidel. Dosť neskoro mi povedali, že je v rýchlom kole. Pokúsil som sa uhnúť, ale v tom momente mu už nezostávalo veľa možností,“ priznal Piastri.

Súvisiace články

Diskusia