logo F1online.skF1online.sk

Verstappen po piatku: Horšie to byť nemôže

Max Verstappen
© Getty Images/RB Content Pool
Milan Kubala
Milan Kubala17. 5. 2024

Red Bull nespí na vavrínoch a do Imoly si rovnako ako jeho súperi priniesol niekoľko noviniek. Vôbec mu však nefungujú. Max Verstappen sa trápil v podstate od začiatku piatkového programu až do jeho konca. Pred sobotou s trpkým úsmevom konštatuje, že horšie to byť nemôže.

Problémy sprevádzajú Maxa Verstappena už od úvodného tréningu, v ktorom síce bol najrýchlejší v prvom a treťom sektore, ale prejazd zákrutou Acque Minerali bol podľa neho “katastrofálny” a raz tu dokonca vyletel do štrku.

Red Bull nelenil a pred druhým tréningom kompletne prekopal nastavenia svojho monopostu. Pomohol si aj laserovým skenerom, aby mal istotu, že všetky komponenty sú nastavené podľa želaní inžinierov. Zlepšenie to však prinieslo len naoko, a síce v úvode druhého tréningu, keď ešte všetci jazdili na tvrdých a stredných pneumatikách.

Po prezutí na softy Max Verstappen opäť lamentoval nad správaním auta. “Bol to ťažký deň. Ťažko sa nám hľadal dobrý balans. V aute som sa necítil komfortne, dosť sa vrtelo,” hodnotil pre F1 TV. “Stratiť kontrolu nad autom bolo veľmi ľahké. Takže pár vecí musíme zlepšiť, ak chceme byť v sobotu konkurencieschopní. Dnes sme výrazne strácali, čo potrebujeme napraviť.”

Holanďan dostalo otázku, či verí, že sobota bude lepšia. “Myslím, že to nemôže byť horšie ako dnes, no nie? Pozrieme sa na pár vecí, ktoré by sme zajtra mohli spraviť lepšie. Ale áno, vyzerá to tak, že ostatní spravili krok vpred. Z našej strany to bol nanič deň.”

Kvalifikačná rýchlosť je jedna vec, ale body sa rozdávajú v nedeľu, mohol by sa Max Verstappen utešovať po piatku. Ale nemôže. Red Bull totiž neukázal nič svetoborné ani v dlhšom stintoch. Obhajca titulu dokonca skončil v štrku. “Necítim sa komfortne, aj dlhé jazdy boli naozaj zlé,” skonštatoval.

Trojnásobný šampión dnes rozhodne nebol v pohode. Keď ho teda v závere kvalifikačných jázd zablokoval Lewis Hamilton, už mal toho akurát dosť. Z kokpitu divoko gestikuloval a zatočil smerom k Hamiltonovi, aby mu to vytmavil.

“Toto nie je prvýkrát,” uviedol Verstappen na margo Hamiltonovho blokovania, na ktoré sa dvakrát sťažoval aj Fernando Alonso. “Samozrejme, snažíte sa zachovať pokoj, ale áno, stalo sa to zas. Na druhej strane to nechcem príliš rozoberať, pretože to nie je náš dnešný problém.”

Súvisiace články

Diskusia