logo F1online.skF1online.sk

Maniak Verstappen: Okrem pretekov F1 chce odjazdiť aj virtuálnu 24-hodinovku na Nürburgringu

Max Verstappen
© Getty Images/RB Content Pool
Milan Kubala
Milan Kubala17. 5. 2024

Max Verstappen sa pretekania nevie nabažiť. Hoci tento víkend vycestoval do Imoly, kde ho čaká veľká cena Formuly 1, chystá sa odjazdiť aj ďalšie preteky. Do programu si zaradil aj virtuálnu 24-hodinovku na okruhu Nürburgring, ktorej sa hodlá takisto zúčastniť.

O účasti Maxa Verstappena na 24-hodinovke sme sa dozvedeli pred týždňom, keď o tom informoval na svojom streame. Jazdiť by mal za Team Redline, s ktorým sa na platforme iRacing pokúsi ovládnuť severnú slučku Nordschleife.

Ako sa vôbec holandský pretekár dokáže pripojiť zo svojho hotela? Na európske podujatia si so sebou nosí aj nový simulátor. A keďže na 24-hodinových pretekoch nemusí byť na simulátore nepretržite, považuje to za vhodné vyplnenie času popri jeho povinnostiach spojených s F1.

“Sú to 24-hodinové preteky, takže mám pocit, že v jednom aute budeme štyria,” nevidí problém v účasti na pretekoch, ktoré štartujú v sobotu a skončia sa v nedeľu, Max Verstappen. “Samozrejme, nemám k dispozícii veľa času, len sobotu večer a nedeľu ráno. Mám niečo medzi dvoma a štyrmi hodinami, ak sa do toho pustím. Bude to závisieť od toho, ako to vyjde sa časom.”

Obhajca titulu nechce zanedbať svoje formulové povinnosti, no tie nebude mať po celý deň. “Treba ísť do postele načas a vyspať sa, to je samozrejmé. V nedeľu treba byť oddýchnutý. Nemôžete však za ostatných rozhodovať, čo budú robiť v sobotu večer. Niektorí môžu ísť na večeru či robiť nejaké šialenosti. Je to môj voľný čas a myslím si, že som dosť veľký profesionál na to, aby som sám rozhodol, čo je pre mňa OK a čo už OK nie je.”

Verstappen však musí rátať s tým, že ak víkendové preteky v Imole nedopadnú dobre, kritici mu pripravia studenú sprchu. Už teraz akoby počul: Keby si sa koncentroval na svoju prácu, nemuselo to tak dopadnúť…

“Povedia to, ale mne na tom aj tak nezáleží,” mávol rukou Verstappen, “Ako som povedal, myslím si, že som dosť veľký profesionál, aby som vedel, čo sa dá zvládnuť a čo nie. Ak nepôjdete do postele a nebudete spať, na vaše nedeľné preteky to nebude mať dobrý vplyv. Mám však veľa rokov skúseností a viem, čo mám robiť.”

V konečnom dôsledku jazdy na simulátore praktizuje pravidelne aj na zámorských podujatiach. “Robím to celý čas, hral som aj na posledných pár pretekoch. Nie je to také podstatné, ale ľudia o tom nehovoria, pretože som to ja nespomenul. Teraz áno.”

Súvisiace články

Diskusia