logo F1online.skF1online.sk

Koho by vybral Hamilton ako svojho nástupcu v Mercedese? Asi Kimiho, odpovedal

Andrea Kimi Antonelli
© X/Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík16. 5. 2024

Mercedes ešte oficiálne nerozhodol, kto sa stane nástupcom Lewisa Hamiltona. Sedemnásobný šampión sa po sezóne odoberie do Ferrari a v tíme po ňom zostane veľká diera. Nájsť adekvátnu náhradu je možno najťažšia úloha, akej Toto Wolff čelil za vyše desať rokov v Mercedese. Teraz mu verejne poradil dokonca aj sám Hamilton.

Rakúšan pred médiami koketuje s Maxom Verstappenom, ale ten sa minimálne po skončení tejto sezóny nikam nechystá. Niektorí šéfovi Mercedesu radia, aby vzal Carlosa Sainza, hoci aj ako dočasnú náhradu, ale podľa mnohých popredných zdrojov Wolff zvažuje nasadenie talentovaného Andreu Kimiho Antonelliho. Toho mu poradil dokonca aj sám Lewis Hamilton.

„Podľa mňa je Carlos skvelý jazdec. Nech zakotví kdekoľvek, pre jeho nový tím to budú pozitívne správy,“ povedal sedemnásobný šampión novinárom v Imole. Ten dal najavo, že sa nechce do ničoho pliesť a hovorí čisto svoj názor. Vyjadril ho však pomerne jednoznačne.

„Úprimne netuším, aké má Toto plány, ale podľa mňa by bolo najlepším rozhodnutím, keby vzal mladíka. Keby to bola moja práca, keby to bola moja úloha, pravdepodobne by som vzal Kimiho,“ vyhlásil Hamilton.

To sú veľké slová a rozhodne veľká poklona pre mladého Taliana, ktorý si ešte nemôže dať ani pivo. Ani Kimimu počas víkendu v Miami nemohlo uniknúť, že je predmetom veľkého záujmu. Do éteru totiž prenikla informácia, že Mercedes alebo Williams požiadali FIA, aby mu udelila superlicenciu, aj keď ešte nemá osemnásť rokov, čo je jedna z podmienok. Zástupcovia oboch tímov však tieto správy následne popreli.

Musíme si teda počkať a uvidíme. Rovnako tak budeme čakať na Mercedes. Tím v tomto období prichádza s významným balíkom vylepšení. Prvé aktualizácie nasadil v Miami, ďalšie prídu v Imole, takže Hamilton žiada od fanúšikov trpezlivosť a sľubuje zlepšenie. „Je to o trpezlivosti pri čakaní na ďalšie vylepšenia. Je však naozaj povzbudivé, že v továrni a vo veternom tuneli vidíme zlepšenie,“ povedal Hamilton.

Súvisiace články

Diskusia