logo F1online.skF1online.sk

Ferrari potvrdilo príchod dvoch veľkých mien z Mercedesu. Tím posilnia Serra a D’Ambrosio

Loïc Serra a Jerome D’Ambrosio
© Ferrari
Milan Kubala
Milan Kubala13. 5. 2024

Ferrari bude opäť o čosi silnejšie. Maranello v pondelok popoludní oznámilo príchod dvoch zvučných mien z Mercedesu. Po Lewisovi Hamiltonovi vystužia štruktúry Scuderie aj bývalý šéf pre výkonnosť strieborných šípov Loïc Serra a “nástupca Tota Wolffa” Jerome D’Ambrosio.

Pred príchodom nových pravidiel to žije nielen na prestupovom trhu jazdcov, ale aj inžinierov a manažérov. Dnes sa upriamuje pozornosť na Scuderiu Ferrari, v ktorej už 1. októbra 2025 začne pracovať dvojica bývalých postáv Mercedesu.

Jednou z nich je Loïc Serra, ktorého si Frédéric Vasseur vyhliadol ako jednu z kľúčových osôb pre rozvoj stajne už vlani po svojom príchode do Ferrari. Dnes je tento prestup oficiálny.

Serra bude vo Ferrari pracovať ako šéf inžinierov šasi, pričom sa bude zodpovedať priamo technickému riaditeľovi Enricovi Cardilemu. Nová posila bude mať za úlohu dohliadať na viaceré oblasti vrátane inžinierov na trati, vývoja aerodynamiky a výkonnosť monopostu.

O odchode Jeroma D’Ambrosia z Mercedesu sa špekulovalo už dlhší čas. Okrem iného sa malo pod jeho rozhodnutie odísť z Mercedesu podpísať aj želanie rodiny odsťahovať sa z Veľkej Británie. Keďže Toto Wolff a Frédéric Vasseur sú veľkí priatelia — Vasseur bol dokonca Wolffovým svedkom na jeho svadbe —, očakávalo sa, že dohodnúť sa na tomto prestupe nebude také ťažké.

Jerome D’Ambrosio, ktorý bol v Mercedese považovaný za horúceho kandidáta na post šéfa tímu, teda nástupcu Tota Wolffa, prevezme vo Ferrari vedenie nad jazdeckou akadémiou, no čo sa nečakalo, okrem toho z neho bude aj zástupca šéfa tímu Frédérica Vasseura.

Súvisiace články

Diskusia