logo F1online.skF1online.sk

Ferrari otestovalo vo Fiorane verziu 2.0

Vylepšené Ferrari
© Formu1a.uno
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík10. 5. 2024

Ďalší príklad toho, ako sú talianske médiá nadšené z čohokoľvek, čo Ferrari prinesie na trať. Vylepšenia pripravované na Veľkú cenu Emilia-Romagna v Imole boli rozhodne tými najsledovanejšími a najočakávanejšími v doterajšom priebehu sezóny. Keby niečo podobné chystal Red Bull alebo Mercedes, o nasadení nových dielov by sme sa dozvedeli pravdepodobne až vo štvrtok pred veľkou cenou. V prípade Ferrari sme to však vedeli týždne dopredu.

Testovací okruh vo Fiorane budí v týchto dňoch veľkú pozornosť médií. Vo štvrtok tu Ferrari v spolupráci s FIA testovalo nové kryty kolies do dažďa, v piatok bol na rade filmovací deň, pri ktorom chcela Scuderia zároveň vyskúšať nové diely na trati.

Do akcie sa dostanú už budúci víkend v Imole a pre Ferrari ide o jeden z najdôležitejších okamihov v tomto ročníku. Na tlačovej konferencii po VC Miami to podčiarkol aj Charles Leclerc. „Ako som už povedal veľakrát, táto sezóna bude o vylepšeniach. Naše dorazia veľmi skoro a tak trochu definujú zvyšok našej sezóny. Musíme tvrdo pracovať a dúfať, že tieto vylepšenia budú rovnako dobré ako McLarenu a pomôžu nám urobiť výrazný krok vpred,“ povedal monacký pretekár.

Okolo okruhu v Maranelle sa v piatok zhromaždili aj zástupcovia talianskych médií, aby sa pozreli na vylepšený monopost, ktorý definuje výsledky Ferrari v nasledujúcich mesiacoch. Ako prvý zasadol do kokpitu Charles Leclerc, aby vyskúšal extrémnejšiu verziu súčasného konceptu monopostu. Ferrari privezie do Imoly novú podlahu, bočné nasávacie otvory, karosériu, bočnice a tiež drobné úpravy predného a zadného krídla.

„Najdôležitejšou súčasťou tohto balíka vylepšení je nepochybne podlaha, ktorá bola kompletne prepracovaná a k nej prispôsobená karoséria,“ uviedol portál Formu1a.uno, ktorý podobne ako vo štvrtok vyslal do sveta fotografie nového balíka. Na prvý pohľad je vidieť, že dizajn bočníc bol inšpirovaný Red Bullom, aj keď nie je taký extrémny.

Celé vylepšené Ferrari si môžete prezrieť vo fotogalérii prevažne z dielne Formu1a.uno, ale tiež z Formula Uno Analisi Tecnica.

Predchádzajúca fotkaAktuálna fotkaNasledujúca fotka
Formula Uno Analisi Tecnica 1/11
Formula Uno Analisi Tecnica
Formula Uno Analisi Tecnica
Formula Uno Analisi Tecnica
Formu1a.uno
Formu1a.uno
Formu1a.uno
Formu1a.uno
Formu1a.uno
Formu1a.uno
Formu1a.uno
Formu1a.uno

Súvisiace články

Diskusia