logo F1online.skF1online.sk

Piloti Alpinu sa tešia z príchodu Sancheza: Má hlavu plnú nápadov

David Sanchez
© Alpine
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík10. 5. 2024

Začal tím Alpine svoju pomalú cestu nahor? Prvý bod posunul Francúzov na ôsme miesto Pohára konštruktérov a v Miami monopost A524 rozhodne nepôsobil ako najpomalší zo všetkých. Podľa niektorých zdrojov sa Alpine dostal na váhový limit a je pripravený útočiť. Ofenzívu povedie nový technický riaditeľ David Sanchez.

Ostrieľaný inžinier strávil dlhé roky vo Ferrari a nedávno na pár mesiacov „pričuchol“ aj k práci McLarenu. Je otázne, koľko znalostí má o súčasných konceptoch monopostov týchto dvoch tímov, keďže Ferrari ho zo služby prepustilo ešte na jar minulého roku a vo Wokingu sa v podstate len otočil.

V každom prípade však ide o nesmierne skúseného človeka a nepochybne vitálnu posilu pre trápiaci sa Alpine, ktorý v ostatných mesiacoch len prepúšťal, ale nepribral do svojej továrne žiadne zvučné mená. „Posilňujeme naše technické oddelenie, čo sú, samozrejme, skvelé správy,“ povedal s veľkou nádejou pilot Alpinu Esteban Ocon.

„David má obrovské skúsenosti zo svojich predchádzajúcich pôsobísk. Svoju kariéru začal v Enstone, v podstate podobne ako ja. Určite dúfam, že nám pomôže pri vývoji a pomôže zlepšiť našu výkonnosť,“ dodal Ocon.

Oficiálne sa Sanchez stal výkonným technickým riaditeľom. Zodpovedať sa bude výhradne bossovi celého tímu Brunovi Faminovi a pod sebou bude mať šéfov troch oddelení svojho technického tímu – Ciarona Pilbeama, Joea Burnella a Davida Wheatera. Tí všetci pracujú v Alpine dostatočne dlho, aby pomohli novému nadriadenému pri zoznamovaní sa s novým prostredím.

Spokojný je aj Oconov tímový kolega Pierre Gasly, ktorý zúfalo volá po zlepšeniach. Alpinu sa v ostatných týždňoch rozhodne podarilo urobiť nejaký pokrok. Niečo také však ambicióznym pilotom tohto tímu nemôže stačiť. „Má obrovské skúsenosti a Enstone už pozná. Určite sa teším na to, čo prinesie tímu. V tejto chvíli beriem všetkými desiatimi akékoľvek zvýšenie výkonnosti. Som si istý, že má hlavu plnú nápadov a teším sa na spoluprácu s ním,“ povedal Gasly.

Súvisiace články

Diskusia