logo F1online.skF1online.sk

O rok môžeme na sto percent bojovať o titul, hlási odhodlane Norris

Lando Norris
© LAT Images/McLaren
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík9. 5. 2024

Pred necelými dvanástimi mesiacmi započal McLaren cestu, ktorá sa môže zastaviť až na samotnom vrchole. Na Veľkej cene Miami v roku 2023 stratil Lando Norris na víťazného Maxa Verstappena 87 sekúnd, Veľkú cenu Miami v roku 2024 už vyhral. Je teda jasné, akým smerom sa uberajú myšlienky britského pretekára pred rokom 2025.

Možno je trochu škoda, že v budúcej sezóne nám končí súčasný cyklus pravidiel. Všetko totiž nasvedčuje tomu, že štartové pole sa nám pekne približuje. Ani v tomto roku by sme nemali súboj o titul celkom uzatvárať, aj keď sa Max Verstappen naďalej zdá byť v komfortnej pozícii.

Veľká cena Miami však ukázala, že Red Bull nesmie tohtoročný vývoj úplne zavrhnúť. McLaren bol nesmierne silný, Ferrari je konzistentné v priebehu celej sezóny a navyše chystá do Imoly veľký balík vylepšení. Aj Lando Norris má pred nasledujúcimi mesiacmi jednoznačné ambície.

„Na sto percent áno,“ odpovedal britský pretekár na otázku televízie Sky, či môže s McLarenom bojovať o titul v budúcej sezóne. „Hovorím to s oboma nohami pevne na zemi. Chcem veriť, že máme dvoch skvelých pretekárov. Takisto máme za sebou úžasný tím a sme bližšie než kedykoľvek predtým.“

„Ako som na začiatku tohto roka povedal, že môžeme vyhrávať preteky, tak by som mal mať dosť sebadôvery, aby som tvrdil, že v budúcej sezóne môžeme urobiť ďalší krok,“ dodal Norris.

Jeho tím však čaká v nasledujúcich dvanástich mesiacoch hromada práce, ak chce skutočne bojovať o najvyššie méty. Lando však naďalej potvrdzuje svoju dôveru a lojalitu McLarenu, ktorému sa zaviazal na dlhé roky dopredu. Teraz ju treba premeniť na ďalšie úspechy.

„V tomto roku rozhodne môžeme vyhrať viac pretekov,“ povedal Norris. „Myslím si, že môžeme konkurovať Red Bullu a čaká nás vzrušujúci súboj medzi nami, Red Bullom a Ferrari.“

„Stále nás čaká veľa práce a ešte nie sme na potrebnej úrovni. Prídu preteky, v ktorých budeme dostatočne konkurencieschopní, ale v priemere nie sme úplne tam, kde chceme byť. Stojíme nohami pevne na zemi. Vieme, že máme prácu, ale keď po týchto pretekoch dopijeme posledný drink, poviem všetkým, aby sa vrátili do práce,“ ubezpečil Lando.

Súvisiace články

Diskusia