logo F1online.sk

Norris: Už teraz mám hlad po ďalších víťazstvách

Lando Norris
© X/McLaren
Milan Kubala
Milan Kubala8. 5. 2024

Lando Norris má na konte prvé víťazstvo. Jeho fanúšikovia veria, že na druhý triumf nebude čakať ďalších 110 veľkých cien, ale že VC Miami bude predstavovať veľký zlom v jeho kariére. Aj britský jazdec avizuje, že už teraz poškuľuje po druhej víťaznej trofeji.

Keď Lando Norris na začiatku sezóny prechádzal cez padok v Melbourne, fanúšikovia naňho začali pokrikovať: “Lando, kedy už vyhráš preteky?” Pilot McLarenu zareagoval vztýčeným prostredníkom, ktorý obletel sociálne siete. Teraz svojim neprajníkom ukázal prostredník druhýkrát.

“Nikdy som nestratil vieru,” vyhlásil Lando Norris po úspešnom víkende v Miami a prihovoril sa aj ľuďom na sociálnych sieťach: “Nikdy som neprestal veriť, že to môžem dokázať. Chodím na Instagram a páčia sa mi všetky tie komentáre ľudí, ktorí ma urážajú. Milujem to. Viac než čokoľvek iné ma to rozosmieva — hlavne Lando Nowins.”

Lando “Nowins” sa opäť premenuje na Norrisa. Aj žezlo najdekorovanejšieho jazdca bez zisku víťazstva vracia Nicovi Heidfeldovi, ktorý stál na pódiu trinásťkrát, ale ani raz na najvyššom stupienku.

“Ešte väčší úsmev na tvári mi však vyčaril fakt, že som vyviedol z omylu ľudí, ktorí si nemysleli, že to dokážem. Všetkým im ďakujem,” odkázal rodák z Bristolu, ktorý na čele pretekov ukázal, že aj s Maxom Verstappenom za chrbtom dokáže zachovať chladnú hlavu a všetko dotiahnuť do úspešného konca.

Norris si po pretekoch spomenul aj na situáciu z úvodu sezóny a ľudí, ktorí mu neverili. “Na začiatku roka som povedal, že môžeme vyhrať. Veľa ľudí pochybovalo. Nie som si istý, že by som vyhral aj bez vylepšení a bez tvrdej práce, ktorú odvádza náš tím. Chcel by som však povedať, že toto je začiatok. Už teraz mám hlad po ďalších [víťazstvách]. Skloníme hlavy, pôjdeme naplno. Som si istý, že sa tu môžeme objaviť aj častejšie.”