logo F1online.sk

Hamilton je spokojný, konečne aspoň dovidel na Red Bull a Ferrari

Lewis Hamilton
© Pirelli
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík6. 5. 2024

Po Veľkej cene Miami sme videli veľa usmiatych tvárí. Niektorí boli spokojní so svojím výsledkom, všetci boli šťastní za Landa Norrisa a niektorí oboje. Prekvapivo, do skupiny šťastných sa zaradil aj Lewis Hamilton, ktorý v Miami skutočne pôsobil dojmom, že k šťastiu vôbec nepotrebuje veľa.

Takýto výsledok a takáto forma jeho monopostu by pred pár rokmi, a možno aj pred pár týždňami, vyvolala lavínu pesimistických komentárov zo strany sedemnásobného šampióna. Ten však bol v Miami nesmierne uvoľnený. Preteky ho bavili, zviedol množstvo vzrušujúcich súbojov a dokonca súperil s Red Bullom Sergia Péreza. Síce len o piate miesto a nakoniec neúspešne, ale predsa.

„Bol to veľmi dobrý deň a som veľmi spokojný so skvelou prácou tímu. Konečne sme našli dobré nastavenie, alebo ho aspoň dostali do lepšieho okna,“ povedal Hamilton so širokým úsmevom pre televíziu Sky po pretekoch.

„Bol som schopný postupovať dopredu a zviesť niekoľko súbojov. Jeden z nich (s Nicom Hülkenbergom, pozn. red.) takmer znamenal môj koniec v pretekoch. Bol to skvelý pocit, keď som sa v závere dokázal udržať jedného z Red Bullov a mal som Ferrari na dohľad,“ dodal Hamilton, ktorý sa následne prestal venovať svojím pretekom a šiestemu miestu a radšej pogratuloval svojmu krajanovi Landovi Norrisovi k prvému víťazstvu.

„Som strašne šťastný za Landa. Práve som mu povedal, že musí zostať na noc v Miami. Bude si musieť zmeniť dátum odletu. Musí, veď práve vyhral! Vyhrať prvýkrát je veľmi špeciálny okamih. Začínal som v McLarene, takže som veľmi rád, že ich vidím opäť na čele,“ povedal s veľmi spokojným výrazom v tvári Lewis Hamilton.

Russell chce skontrolovať auto

Jeho tímový kolega George Russell mal oveľa ťažší deň, keď skončil ôsmy so stratou osem sekúnd na Júkiho Cunodu. Tempo Mercedesu je teda aj naďalej očividne nedostatočné. Britský pretekár sa pohyboval v území nikoho a takmer sa ani neobjavil v záberoch.

„Mal som veľmi dobrý štart a potom to Checo poslal dovnútra pred všetkých. Pri návrate na trať spomalil niekoľko ľudí, takže som druhýkrát štartoval na vonkajšej strane a druhýkrát som na to doplatil. Bol to pre nás ťažký deň. Nemali sme absolútne žiadne tempo. Musíme skontrolovať auto, pretože niečo nebolo v poriadku,“ povedal po pretekoch Russell.

„V porovnaní s Lewisom bolo moje pretekové tempo v tomto roku dobré, ale dnes som bol absolútne stratený, takže to potrebujeme skontrolovať a zistiť, čo sa stalo. Samozrejme, chcem ešte pogratulovať Landovi, ktorý sa konečne dočkal zaslúženého víťazstva. Už dlho odvádza fantastickú prácu,“ dodal George športovo na záver.