logo F1online.sk

Hamilton sa na Magnussena nehnevá: Milujem tvrdé pretekanie

Kevin Magnussen, Lewis Hamilton a Júki Cunoda
© X/F1
Milan Kubala
Milan Kubala4. 5. 2024

Lewis Hamilton by v minulosti po takomto súboji, aký zviedol s Kevinom Magnussenom, svojho súpera preklínal, no tento rok je akýsi viac uvoľnený. Možno je už duchom skutočne vo Ferrari a ako na vojne počíta dni do konca. Po napínavej a tvrdej bitke sa usmieval a skonštatoval, že vôbec nebol frustrovaný.

Po štarte z dvanásteho miesta si Lewis Hamilton polepšil hneď v prvej zákrute. Mal však aj kus šťastia, že prežil narážačku s Fernandom Alonsom, a že nedostal žiadnu penalizáciu.

Bývalý pretekár Heinz-Harald Frentzen na margo Hamiltonovho torpédovania v prvej zákrute poznamenal, že aj on na konzole zvykol štartovať podobne. “Ak som si však poškodil predné krídlo, tak som skrátka stlačil reštart.”

“V prvej zákrute som nemal v úmysle sa nikoho dotknúť, ale všetci na to tlačili zo všetkých síl a ja som sa rozhodol vojsť do voľného priestoru. Myslím si, že tí chlapci boli trochu širokí a potom sa vrátili do stopy. Takže tam sme sa dostali do seba,” rekapituloval úvod pretekov Lewis Hamilton.

Sedemnásobný šampión žiadne tlačidlo na reštart nepotreboval. Z deviatej priečky sa následne snažil dostať na poslednú bodovanú pozíciu, no Kevin Magnussen bol proti. Napokon však Dán priznal, že všetky jeho tresty boli oprávnené, keďže rozohral nečistú hru, aby sa udržal pred Mercedesom. “Z jeho strany to je veľmi úprimné a super,” usmial sa, keď sa dozvedel o Magnussenových slovách. “Mali sme dobré preteky.”

Táto bitka vraj stála za to. “Na niektorých miestach to bolo trochu na hrane, ale toto milujem. Milujem, keď pretekáme tvrdo, takže ja som nebol príliš nasraný, frustrovaný ani nič také. Keď pracujete ako tím, toto treba spraviť.”

Lewis Hamilton sa napokon z ôsmeho miesta netešil, pretože aj jeho komisári potrestali. V boxoch prekročil maximálku o 10,7 km/h, za čo dostal penalizáciu prejazdu boxovou uličkou. Platí totiž, že za tesné porušenie (do 5,9 km/h) sa dáva menší trest, no v intervale od 6 do 15 km/h sa to už posudzuje oveľa prísnejšie. “Ten trest je určite nanič, ale je to jeden bod…”

“Trest za prekročenie maximálky v boxoch… Takéto veci, takéto chyby sa môžu stať,” skonštatoval šéf tímu Toto Wolff. “Myslím si, že rýchlosť nášho auta dnes nebola taká zlá. Z toho mála, čo sme videli, je nám však jasné, že pred kvalifikáciu budeme musieť po stránke nastavení zmeniť kurz.”

Súvisiace články