logo F1online.sk

Piastri: Je to zvláštne

Oscar Piastri
© LAT Images/McLaren
Tomáš Schügerl
Tomáš Schügerl4. 5. 2024

Oscar Piastri len druhýkrát v sezóne v súboji na jedno kolo zdolal tímového kolegu Landa Norrisa. Aj on bol však sklamaný. Očakával oveľa viac než šieste miesto v šprintovej kvalifikácii.

Austrálčan má na rozdiel od skúsenejšieho tímového kolegu nasadenú polovicu výrazného balíka vylepšení, ktoré McLaren priviezol do Miami. V šprintovej kvalifikácii však nijako výrazne nezaostával. V SQ1 bol druhý a v SQ2 šiesty.

V tretej časti mu rovnako ako Norrisovi nevyšiel prvý sektor, po ktorom už bolo ťažké vrátiť sa do hry o vyššie priečky. „Neviem, či sa v SQ3 zmenila trať, alebo sme si všetci mysleli, že mäkká zmes bude oveľa lepšia. Bolo to však veľmi náročné pre každého,“ povzdychol si Oscar Piastri.

Jeho kolo v SQ3 stačilo na šiestu priečku na štarte šprintu, keď sa dostal aspoň pred oba Aston Martiny. „Moje kolo bolo pomerne strašné. A keďže stačilo na šieste miesto, tak zrejme všetci museli zažiť nevydarené pokusy. Lando dal najrýchlejšie kolo dňa ešte v SQ2, celé je to pomerne zvláštne. Stále je to však pomerne solídna pozícia pre šprint. Niektoré autá sú mimo svojich obvyklých pozícií, bude zaujímavé sledovať, čo dokážu zajtra,“ pokračoval austrálsky pilot.

Otázkou zostáva, ako sa budú v sobotu v horúcom počasí správať pneumatiky, zvlášť najmäkšia zmes. „Pre každého to bude ťažké. Pneumatiky ako také sú však z pohľadu výdrže okej, sú však veľmi horúce. Môže to byť vzrušujúci šprint. Nikto zatiaľ neoplýva veľkou konzistenciou, takže to môže byť zaujímavé.“

Oscarovi Piastrimu sa v kvalifikačnom tempe podarilo zdolať Landa Norrisa len po druhýkrát v sezóne, predtým sa mu to podarilo v klasickej kvalifikácii v Saudskej Arábii. V piatok jednoducho urobil menej chýb než jeho kolega.

Ako vníma upgrade na svojom aute? „Aj bez plného balíčku vylepšení cítim, že je to krok dopredu, takže ďakujeme tímu za skvelú prácu,“ doplnil 23-ročný rodák z Melbourne.

Súvisiace články