logo F1online.sk

Rosberg: Norris sa na pohár pozerá ako na poloprázdny

Lando Norris
© LAT Images/McLaren
Milan Kubala
Milan Kubala29. 4. 2024

Landovi Norrisovi už viackrát nielen fanúšikovia, ale aj experti z padoku vyčítali, že po dobrom výkone poukáže najskôr na nejaký nedostatok namiesto toho, aby si aj čiastkový úspech užil. Teraz si na ňom všimol niečo podobné Nico Rosberg, ktorý ho nabáda k tomu, aby sa nastavil na pozitívnejšiu vlnu.

Britský jazdec toho na VC Číny nemohol dokázať viac. Po štarte zo štvrtého miesta mu k druhej priečke pomohol najskôr výjazd bezpečnostného vozidla, ale zároveň aj jeho fantastická jazda. Péreza si držal úspešne od tela.

V cieli mohol “večne druhý” Norris oslavovať, keďže na Maxa Verstappena nikto nemal nárok. Ako prvú však pripomenul stávku spred štartu veľkej ceny, v ktorej sa de facto stavil sám proti sebe. Tipoval, že Ferrari ho porazí o 35 sekúnd.

“Lando je chlapík, ktorý sa na pohár pozerá ako na poloprázdny,” zamyslel sa po pretekoch Nico Rosberg, ktorý si v Číne plnil úlohy spolukomentátora Sky Sports F1. “Pred pretekmi sa staviť, že ich Ferrari porazí? Neviem… Nemyslím si, že toto je najlepší prístup. Pozitivita by bola nápomocnejšia.”

Na objektívne hodnotenia jeho výkonov to však nemá vplyv. “V každom prípade jazdil fenomenálne. Jazdil naozaj dobre. Spolu s Maxom boli jazdcami dňa. Bol konzistentný, v aute nezaznamenal žiadnu degradáciu. Je to rozdiel v porovnaní s jeho kolegom Oscarom Piastrim, ktorý mal s opotrebovaním problémy. Bol to veľký rozdiel, takže jeho jazda bola fenomenálna.”

Oscar Piastri má už tradične problémy na veľkých cenách, keď treba manažovať pneumatiky. Austrálska formulová nádej bude musieť v tomto smere výrazne zabrať a nazbierať skúsenosti, ktoré však prídu až časom.

McLaren bude jeho pomoc potrebovať aj v boji o konštruktérsky šampionát. Zatiaľ má pred svojimi dodávateľmi z Mercedesu náskok 44 bodov, čo je úctyhodný výkon, no sezóna ešte nie je na konci. A čo si o tom myslí Rosberg? Že papájoví by sa nemuseli obzerať dozadu, ale pokojne zaútočiť na Ferrari.

“Ich progres je úžasný. Aj keď ich výkonnosť na jednotlivých tratiach kolíše, rozloženie síl ešte nie je jasné. Napríklad Ferrari sklamalo,” poznamenal Rosberg v súvislosti so štvrtým a piatym miestom jazdcov z Maranella. “McLaren určite môže útočiť na druhú priečku v konštruktéroch. Od Oscara potrebujú, aby našiel viac konzistentnosti.”