logo F1online.sk

Ďalší experiment Mercedesu zlyhal. Wolff však sľubuje pred Miami „dobrý pokrok“

Lewis Hamilton
© X/Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík21. 4. 2024

Ďalší ťažký víkend pre Mercedes. Za nami je piata veľká cena v sezóne a ani teraz to nevyzerá, že by v tíme vedeli, čo majú robiť. Inžinieri sa pred sobotnou kvalifikáciou rozhodli pre zásadné zmeny v nastavení. Dúfali, že by to mohlo pomôcť v pretekoch, ale ako sa ukázalo, zmeny negatívne ovplyvnili nielen kvalifikačnú, ale aj pretekovú výkonnosť.

Lewis Hamilton štartoval po nevydarenej kvalifikácii až z osemnásteho miesta a hodnú chvíľu to vyzeralo, že sa mu nepodarí vôbec postúpiť dopredu. Preteky mu prišli naproti v podstate až v ich druhej polovici, keď jeho Mercedes zabral na tvrdých pneumatikách a vybojoval aspoň deviate miesto. Jeho tímový kolega George Russell skončil po ďalšom nenápadnom, ale zato veľmi spoľahlivom výkone na šiestom mieste.

„Auto a jazdcov sme dnes nedostali do dobrej pozície,“ povedal šéf Mercedesu Toto Wolff pre televíziu Sky, čím chcel povedať, že zvolené nastavenie bolo nesprávne. „Celkovo to nebolo dosť dobré. Nakoniec sme skončili na šiestom a deviatom mieste. Jednoducho nám chýbalo tempo.“

„Musíme si siahnuť hlboko a do Miami máme pripravené nejaké novinky, ktoré vyzerajú ako dobrý krok vpred. Uvidíme, kam nás to posunie,“ dodal Wolff.

Stále však platí, že za nami je päť veľkých cien a Mercedes naďalej experimentuje. Tímu to však vôbec nevyšlo a sťažnosti Lewisa Hamiltona vo vysielačke boli veľavravné. V istom okamihu dokonca povedal, že sa nedokáže dotiahnuť na Estebana Ocona a jeho Alpine. „Auto nie je okej. Myslím si, že vieme, akých chýb sme sa dopustili. Preto sme chceli byť o niečo agresívnejší, aby sme zistili, či potrebujeme urobiť niečo úplne odlišné. Na Lewisovi ste však dnes videli, že možno sme zašli trochu priďaleko,“ vysvetlil Wolff.

„Auto nebolo rýchle v kvalifikácii ani v pretekoch. Sám povedal, že nezatáčalo, čo sme sami videli na dátach. Skrátka sme sa nerozhodli správne,“ dodal šéf Mercedesu, ktorý nechcel vysvetliť, čo za experimenty tentokrát jeho tím skúšal.

Súvisiace články