logo F1online.sk

Norris: Red Bull dá každému kolo, naša bitka je inde

Lando Norris
© X/McLaren
Tomáš Schügerl
Tomáš Schügerl20. 4. 2024

Kým po šprinte bol na seba nahnevaný, po kvalifikácii sa na jeho tvári zjavil úsmev. Lando Norris v kvalifikácii zdolal obe Ferrari, a do pretekov vyštartuje z výbornej štvrtej priečky. Prehnané nádeje na posun dopredu si však nerobí.

Znie to až neuveriteľne, ale McLaren sa do Q3 dostal v Číne (mimo šprintovej kvalifikácie) prvýkrát od roku 2013! Vtedy Jenson Button štartoval z ôsmeho a Sergio Pérez z dvanásteho miesta.

V nedeľu to budú podstatne lepšie pozície. Lando Norris na štvrtej priečke po tretíkrát v rade zdolal v kvalifikáciách Oscara Piastriho a internú bilanciu v tejto sezóne zveľadil na 4:1 vo svoj prospech.

„Zdolať obe Ferrari je vždy pozitívne. A fakt, že sme za Red Bullmi, nie je žiadnym prekvapením. Sú totiž extrémne silní a mimo našej ligy. Čo sa týka rýchlosti, máme za sebou pozitívny deň, a nachádzame sa v dobrej pozícii pre preteky,“ skonštatoval Lando Norris.

Z druhého radu to nie je ďaleko na pódium, zvlášť, keď má Norris pred sebou Fernanda Alonsa, čiže auto z podobnej výkonnostnej kategórie. Za McLarenmi sú však obe Ferrari.

„Najpravdepodobnejšie je, že nás obe Ferrari predbehnú. Naša bitka je skôr s Aston Martinom a v nejakom bode s Mercedesom. Aj napriek tomu, čo sa stalo v šprinte, nie je naša rýchlosť zlá v porovnaní s Astonom a Mercedesom. Red Bull je na míle pred nami, a Ferrari tiež, no nie tak ďaleko. Môžu to byť dobré preteky,“ myslí si britský pilot.

Už v šprinte sme vedeli, aký silný je Red Bull a zvlášť Max Verstappen v pretekovom tempe. Všetko nasvedčuje tomu, že majstrovský tím po Suzuke znovu ukáže svoju dominanciu.

„Red Bull dá pravdepodobne každému kolo, ba možno aj viac. Čo sa týka Ferrari, tak na čistom vzduchu boli lepší než my, a dokázali od nás ľahko ujsť. Neočakávam nič prekvapujúce. My sme vedeli, že sa tu možno budeme trápiť. S prázdnou nádržou v kvalifikačnom tempe sme lepší než sme očakávali, ale pri dlhých jazdách sa deje všetko, čoho sme sa obávali. Stále sa však môžeme pobiť o dobré body a uvidíme, či sa k nám prikloní aj nejaké to šťastie,“ uzavrel Lando Norris.