logo F1online.sk

Leclerc dúfa, že má správne auto na nedeľu, ale nečakal prehru s Astonom a McLarenom

Charles Leclerc
© X/Ferrari
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík20. 4. 2024

Fanúšikovia Ferrari si musia zvykať na novú realitu. Ich monopost odrazu nie je kvalifikačným špecialistom. Charles Leclerc a Carlos Sainz zakončili sobotnú kvalifikáciu s prekvapivo veľkou stratou na najlepších. Monacký pretekár odštartuje do pretekov z tretieho radu, jeho tímový kolega zo štvrtého.

Šieste a siedme miesto je určite sklamaním, čo priznal aj Charles Leclerc, ale na druhej strane, Ferrari už v šprinte ukázalo, že v pretekovom tempe by stále malo byť druhé najrýchlejšie. Aj samotný monacký pretekár po sobote priznal, že sa so svojím tímom sústredil primárne na pretekové tempo, aj keď kvalifikácia priniesla sklamanie.

„Ako tím sme určite očakávali viac,“ povzdychol si po skončení kvalifikácie Charles Leclerc pre televíziu Sky. „Z nejakého dôvodu nám chýbala výkonnosť. Keď mám však hovoriť za seba, vedel som, že moje nastavenie nebude ideálne pre dnešok.“

„Na druhej strane som však neočakával, že skončím za Aston Martinom a McLarenmi. Verím však, že je to dobrý signál pred nedeľou. Verím, že máme správne nastavené auto, ktoré v nedeľu podá dobrý výkon. Bude záležať, ako rýchlo sa dokážeme prepracovať dopredu,“ skonštatoval Leclerc.

V šprinte sme však videli, že predbiehanie nemusí byť v Šanghaji vôbec jednoduché. Tento okruh má povesť miesta, kde sa dá postúpiť vpred vďaka dlhočiznej zadnej rovinke. V sobotu dopoludnia však museli Carlos Sainz, Sergio Pérez a Charles Leclerc čakať dobrých desať kôl, kým konečne dostali príležitosť na útok.

„To je najväčší otáznik. Keď sa sformuje DRS vláčik, tak musíte byť trpezliví a počkať, kým jazdec pred vami príde o možnosť otvoriť zadné krídlo. Preteky sú dlhšie, takže sa dočkáme kôl, keď niekto stratí DRS a vtedy sa musíme chopiť príležitosti. Dúfajme, že sa nám podarí prepracovať dopredu,“ povedal monacký pretekár.