logo F1online.sk

Pripomenulo mi to, čo na tomto športe milujem, vyhlásil Hamilton

Lewis Hamilton
© X/Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík20. 4. 2024

Lewis Hamilton vybojoval v šanghajskom šprinte skvelý výsledok. Druhé miesto od neho a jeho Mercedesu nikto nečakal. Po skvelom štarte dokonca viedol prakticky polovicu šprintu, ale technická prevaha Red Bullu sa skôr či neskôr musela prejaviť. Druhé miesto je však beztak lepšie, než Mercedes očakával.

Aj keď monopost W15 strácal na Red Bull v podstate jeden a pol sekundy na kolo a do cieľa prišiel so stratou trinástich sekúnd, Lewis Hamilton bol po skončení šprintu spokojný. Po tvrdom súboji sa na štarte dostal cez Landa Norrisa a potom mohol už len jazdiť čo najrýchlejšie a čakať, čo sa udeje za ním. Približne v polovici šprintu však bol predbiehací manéver Maxa Verstappena neodvratný.

„Som veľmi vďačný, že v piatok zavítal na okruh dážď a dokázal som z toho vyťažiť,“ povedal po skončení kvalifikácie Lewis Hamilton pre televíziu Sky. „Štartovať z prvého radu bol skvelý pocit, rovnako tak súboj do prvej zákruty a vedenie v pretekoch. Pripomenulo mi to, čo na tomto športe tak milujem.“

„S naším autom to boli rozhodne náročné preteky. Veľa sme sa toho však naučili. Druhé miesto v šprinte je skvelé, aj keď si myslím, že kvalifikácia bude oveľa ťažšia,“ pokračoval sedemnásobný šampión.

„Bude sucho a ostatní sú veľmi rýchli, ale môžeme vykonať nejaké zmeny, takže dúfajme, že dokážeme vylepšiť auto. Snáď budeme v nedeľu štartovať z lepšej pozície než obyčajne,“ dodal Lewis.

Súvisiace články