logo F1online.sk

Keď som v tíme spokojný, nemám dôvod odchádzať, zopakoval Verstappen

Max Verstappen
© Getty Images/RB Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík18. 4. 2024

Situácia okolo Christiana Hornera sa nám pomaly upokojila, aj keď celá záležitosť ešte neskončila. Vo svetle novej zmluvy Fernanda Alonsa nám však opäť ožilo dianie na jazdeckom trhu. Stále čakáme, kto bude v budúcom roku jazdiť za Red Bull a Mercedes.

Utíchli nám aj šumy o prestupe Maxa Verstappena do Mercedesu. Chvíľu sa zdalo, že sa Red Bull rozpadne zvnútra. Christianovi Hornerovi sa však napokon podarilo stabilizovať situáciu a posilniť svoju pozíciu. Dobre vie, že pokoj a rýchle auto znamenajú aj zotrvanie holandského šampióna v Red Bulle. Max dostal od novinárov v Číne opäť otázku, ako to vyzerá s jeho budúcnosťou.

„Po sezóne 2021 som podpísal dlhodobú zmluvu s tímom,“ povedal Verstappen už po niekoľkýkrát za posledné týždne. „Od začiatku som stále opakoval jednu vec, že chceme tiché a pokojné pracovné prostredie.“

„Myslím si, že v poslednom období sme hovorili viac o aute, takže som spokojný už len s tým, že sa bavíme o výkonnosti monopostu. Tak by to malo vyzerať. Pokiaľ som v tíme spokojný, nikdy nebudem mať dôvod na odchod,“ zopakoval Verstappen.

Ten bude v najbližších rokoch stretávať v padoku aj svojho dobrého priateľa Fernanda Alonsa, ktorý podpísal novú viacročnú zmluvu s Aston Martinom. Podobne ako všetkých ostatných ani Maxa jeho rozhodnutie neprekvapilo.

„Nie, nie som prekvapený, ale tiež nemám žiadne interné informácie,“ povedal Verstappen. „Má s tímom dobrý vzťah, ale neviete, o čom medzi sebou hovoria a aké sú ich vyhliadky. Ťažko sa mi to teda hodnotí. Je jasné, že Aston Martin je veľmi ambiciózny a chcú vyhrávať. Verí tomu projektu, takže podpis zmluvy preňho dáva zmysel.“

„Fernando si dal na chvíľu pauzu a potom opäť našiel svoju lásku. Teraz je vo Formule 1 veľmi konkurencieschopný. Mne sa to veľmi ťažko hodnotí. Nemyslím si, že tu budem až do svojich 45 rokov, ale človek nikdy nevie,“ dodal Max.

Súvisiace články