logo F1online.sk

Hamilton nemal chuť na provokatívne otázky. Z rozhovoru odpochodoval

Lewis Hamilton
© X/Mercedes
Milan Kubala
Milan Kubala8. 4. 2024

Keď začnú reportéri klásť nepríjemné otázky jazdcovi, ktorý má za sebou ťažké preteky, nie vždy je ochotný na ne zdvorilo odpovedať. Lewis Hamilton na to v nedeľu rozhodne nemal náladu. Jeho pohár trpezlivosti pretiekol veľmi rýchlo, nuž radšej zdvihol kotvy a odpochodoval preč.

V piatok a v sobotu bol Lewis Hamilton ako vymenený. Konečne hovoril o pokrokoch, ideálnej príprave na súťažný víkend a takisto “návrate do normálu”, ktorý viedol k jeho dobrému času z kvalifikácie. Nevydržalo to však večne a počas pretekov ho opäť premohla frustrácia. S autom to vraj bolo “dosť zlé”.

“Ocitol sa v situácii, ktorá je preňho na jednej strane veľmi frustrujúca, keď vidí, že nám to nejde,” zamyslel sa Toto Wolff ešte po pretekoch v Melbourne, keď pripomínal, že Hamilton sa určite neutešuje vzostupným trendom vo výkonoch Ferrari. “Na druhej strane sa môže pozrieť cez plot a uvidí, že sa im celkom darí. Toto však dnes nie je jeho hlavná priorita.”

Neprešli ani dva týždne a Wolffove slová sa naplnili, keď Lewis Hamilton v Suzuke dorazil do zóny pre médiá. “Tak, ako to dnes šlo?” znela prvá otázka pre sedemnásobného majstra sveta, ktorý však nemal chuť obšírne odpovedať médiám, ktorým nutne nemusel. “OK, bolo to OK.”

“Nežiarlite v tejto chvíli tak trochu na Ferrari?” pokračoval reportér, no Hamilton odvetil krátkym: “Nie.”

“Nie? Tešíte sa na to, keď sa k nim pridáte, lebo sú rýchlejší, alebo…” nedal sa odbyť takou strohou odpoveďou, po čom mal už britský jazdec naozaj dosť. Interview ukončil expresne rýchlo: “Máte aj nejaké lepšie otázky?”

“Prepáčte, ja som len…” zareagoval novinár uvedomujúc si, že ak bude takto pokračovať, tak súhrn Hamiltonových odpovedí bude mať menej slov ako samotných otázok. Ešte skôr, než mohol dokončiť svoje ospravedlnenie a položiť inú otázku, Hamilton bol už preč.

Hamilton: Myslieť na Ferrari mi nepomáha

Lewis Hamilton sa v podstate ku všetkému vyjadril už vo štvrtok. Novinárov totiž zaujímalo, ako v Mercedese pristúpia k tejto netradičnej situácii: Hamilton sa už čoskoro stane plnohodnotným pilotom Ferrari, no dovtedy bude aj Mercedes potrebovať jeho pomoc.

“Myslím, že začnem rozhovorom s Totom, pretože netuším, ako to vyriešime,” uviedol sedemnásobný šampión a zaspomínal si, ako vyzeral jeho prestup z McLarenu do Mercedesu. “Myslím, že v Mercedese som bol prvýkrát v decembri, keď som po sezóne zašiel na prípravu sedadla.”

“Neviem, ako to spravíme tentoraz, ale momentálne to tu chcem ukončiť v čo najlepšom duchu. Vkladám do toho celú svoju energiu. Samozrejme, na budúcnosť sa teším, ale momentálne sme v ťažkej situácii a to je moja výzva,” ubezpečil všetkých fanúšikov strieborných šípov. “Energiu vkladám do toho, aby som zistil, ako sa vrátime späť na čelo. Ako môžem pomôcť chlapcom? Môžem im poskytnúť lepšie debriefingy, lepšie ich nasmerovať?”

“Som súťaživý chlapík a v prvom rade chcem vyhrávať. Myšlienky na budúci rok mi vôbec nepomáhajú,” doplnil.

Súvisiace články