logo F1online.sk

Sainz: Red Bull bude mať výhodu v prvej tretine sezóny

Max Verstappen a Carlos Sainz so šampanským
© Getty Images/RB Content Pool
Milan Kubala
Milan Kubala8. 4. 2024

Kto a kedy dokáže zvádzať vyrovnanú bitku s Red Bullom? Carlos Sainz predpovedá, že v prvej tretine sezóny sa to ešte nikomu nepodarí. Červení býci by sa mali dostať pod tlak až po predstavení nových balíčkov.

Max Verstappen v doterajšom priebehu ročníka dokončil tri veľké ceny a všetky tri vyhral. Preteky v Melbourne a požiar pravej zadnej brzdy Red Bullu bol pre Ferrari obrovskou pomocou pred zvyškom sezóny. Dôležité je totiž nestratiť so súperom kontakt v úvode roka, keď má aj najväčší náskok.

“Myslím si, že v prvej tretine sezóny budú mať určite výhodu, dokým neprinesieme jedno či dve vylepšenia, ktoré nám umožnia s nimi bojovať konzistentnejšie,” odpísal Carlos Sainz prvých približne osem podujatí, no zároveň fanúšikom dodal nádej v podobe vylepšení.

Scuderia by mala predstaviť nové komponenty v domácej Imole. Dovtedy treba ísť naplno. “V tom čase už môže byť trochu neskoro, ak sa v šampionáte dopracujú k takej výhode.”

Max Verstappen vedie pred Sergiom Pérezom o trinásť bodov a tretí Charles Leclerc ich stráca osemnásť. Je preto veľká škoda, že Carlos Sainz musel VC Saudskej Arábie vynechať a nepripísal si minimálne tých šesť bodov, ktoré získal Bearman. Azda len málokto pochybuje, že by sa Španielovi nepodarilo ukoristiť lepší výsledok, no aj keby nie, momentálne by bol na tretej priečke.

Ak chce Ferrari pomýšľať na to, že sa mu podarí zmenšiť náskok na Verstappena, tak Sainzovými slovami “potrebuje viac Austrálií”. “Nevidím to však tak, že by Red Bull robil podobné chyby veľmi často.”

“Je to škoda, pretože som vynechal preteky, čo by mohlo vyjsť mňa i tím v šampionáte veľmi draho. Máme teda o jedny preteky menej, no aj tak do toho dáme všetko. Toto je aj môj posledný rok s Ferrari, takže nemám čo stratiť. Urobíme maximum, aby sme sa vrátili,” odkázal bojovne naladený Madridčan.

Súvisiace články