logo F1online.sk

Pérez očakáva „do mesiaca“ rozhodnutie o svojej budúcnosti

Sergio Pérez a Max Verstappen
© Getty Images / Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík7. 4. 2024

Sergio Pérez odštartoval tohtoročnú sezónu tým najlepším možným spôsobom. Zo stajne RB neprichádza žiadna hrozba a jeho výsledky v úvode ročníka sú dostatočne kvalitné, aby mu udržali miesto v Red Bulle aj v budúcej sezóne. Samotný Mexičan očakáva, že definitíva by mohla padnúť už v najbližších týždňoch.

Zakopnutie v Austrálii sa netýkalo len Péreza, ale celého Red Bullu, takže mu ho šéfovia môžu odpustiť. V Suzuke sa všetko vrátilo do starých koľají, Verstappen na čele, Pérez druhý a bezproblémové preteky pre tím i jeho jazdcov. Potvrdilo to i konštatovanie mexického pretekára.

„Celkovo to bol dobrý víkend. V sobotu sme boli blízko ku pole position. Keď jazdíte blízko za súperom v špinavom vzduchu, tak pneumatiky, samozrejme, degradujú o niečo viac. Stredne tvrdé gumy v úvode asi trochu narušili vyváženie, ale pred druhým stintom sme to dokázali vyriešiť. Jazdou v premávke si ničíte pneumatiky, ale keď strata na Maxa narástla na štyri alebo päť sekúnd, tak bolo dôležité doviezť auto bezpečne do cieľa,“ povedal Pérez pre televíziu Sky.

Ten v novom ročníku ukazuje omnoho viac sebadôvery. Aj keď to na Verstappena určite nestačí, rozhodne by to malo stačiť na udržanie sedačky v Red Bulle. „Myslím si, že máme oveľa lepší základ. Na tratiach ako je táto potrebujete veľa sebadôvery v rýchlych a stredne rýchlych zákrutách. Keď sa nám podarí udržať toto momentum, mali by sme sa ešte zlepšiť,“ povedal Checo.

A ako to vyzerá s jeho budúcnosťou? Po troch druhých miestach zo štyroch pokusov a zlepšených výkonoch v súčasnosti len málokto spochybňuje jeho zotrvanie v tíme. Zdá sa, že ani samotný Pérez nemá obavy. Dokonca naznačil, že by sme sa jeho ďalšie plány mohli dozvedieť už čoskoro.

„Som celkom uvoľnený. Toto je, tuším, moja štrnásta sezóna vo Formule 1. Som veľmi spokojný s tým, čo sa mi v tomto športe podarilo dosiahnuť. Jazdecký trh sa posúva a nasledujúcich niekoľko týždňov určite prinesie veľké pohyby. Očakávam, že do mesiaca budem vedieť, čo ma čaká budúcu sezónu,“ povedal presvedčene Pérez.