logo F1online.sk

Som si istý, že sa môžeme ešte zlepšiť, povedal Verstappen

Max Verstappen
© Getty Images / Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík7. 4. 2024

Max Verstappen čelil pred štartom japonských pretekov hrozbe, že by mohol prísť o vedúcu pozíciu v šampionáte. Po austrálskom vypadnutí sa nám celkové poradie trochu zdramatizovalo, ale v Suzuke obnovil Holanďan so svojím Red Bullom poriadok a opäť dominantne zvíťazil. V popretekových rozhovoroch s ním už reportérom akosi dochádzajú zaujímavé otázky, keďže jazdí a vyhráva tak hladko, že ho v priamom prenose ani nevidíme.

Aj keď to nebol ďalší grand slam, keďže vo vedení sa nám nakrátko objavili aj piloti Ferrari, rozhodne išlo o  dominantný triumf. Keď po pretekoch dostal víťaz na televízii Sky otázku, či sa objavili aspoň nejaké problémy, odpovedal, že v podstate žiadne.

„V prvom stinte trvalo pár kôl, kým som sa dostal do dobrého rytmu, ale to asi platilo pre všetkých, pretože sme v tréningoch nemali čas na skúšanie pretekových simulácií. Potom sme však urobili pár zmien a pred druhým stintom auto ožilo. Mohol som na to tlačiť, keď som potreboval; starať sa o pneumatiky, keď som chcel. Ako vždy, je to veľmi dobrý pocit,“ povedal po pretekoch Verstappen.

Ten tiež dostal otázku, či si užíva túto svoju jazdu. Odpoveď vás asi neprekvapí. „Áno, je to fantastické. Samozrejme, Melbourne nebolo nijak skvelé, ale okrem toho máme výborný začiatok roka,“ dodal Max.

Vyzerá to teda na repete minuloročnej sezóny, keď Holanďan s Red Bullom kráčal od jedného dominantného víťazstva k druhému. Taký Charles Leclerc po ďalšom peknom výkone Ferrari vyjadril nádej, že možno ku koncu roka, ak jeho tím prinesie kvalitné vylepšenia a dovtedy dokáže maximalizovať svoje bodové zisky, môže vyzvať Red Bull aspoň v Pohári konštruktérov. Sám to nazval ako „zo súčasného pohľadu príliš optimistické“, ale je to zrejme jediná nádej pre tých, ktorí chcú vidieť v tomto roku aspoň nejaký boj o titul.

„Určite nás čakajú charakteristické okruhy, ktoré nám nebudú vyhovovať, ale v súčasnosti sa snažíme pokračovať v práci, snažíme sa zlepšovať naše auto a učiť sa, pretože sme stále vo veľmi ranej fáze sezóny. Som si istý, že sa môžeme ešte zlepšiť,“ povedal Verstappen.

Súvisiace články