logo F1online.sk

Leclerc reaguje na kritiku: Tu ste len taký dobrý ako vaše posledné preteky

Charles Leclerc
© SF Press Office
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík4. 4. 2024

Ferrari malo v poslednom roku prakticky len dve príležitosti, aby porazilo Red Bull. Obe pretavil Carlos Sainz na víťazstvo. Lídrom tímu a tým rýchlejším z dvojice by však mal byť Charles Leclerc, čo Ferrari potvrdilo pri angažovaní Lewisa Hamiltona, ktorého v budúcom roku doplní v tíme práve monacký pretekár, nie Sainz. Charles si však podľa vlastných slov z kritiky nerobí ťažkú hlavu.

Monacký pretekár bol vlani objektívne lepší z dvojice pilotov Ferrari. Napriek trápeniu v prostrednej časti sezóny porazil vďaka mohutnému finišu Sainza vo všetkých dôležitých ukazovateľoch – okrem počtu víťazstiev – a potvrdil svoj status talentovanejšieho z dvojice pilotov Ferrari.

V Austrálii však bol objektívne horší než Sainz, čo so sebou prinieslo aj dávku kritiky, kým jeho tímového kolegu vynášala verejnosť do nebies. „Samozrejme, že s tým nie som spokojný, ale aj keď sú víťazstvá dôležité, body na konci sezóny sú ešte dôležitejšie. Chcem čo najskôr opäť vyhrávať,“ povedal Leclerc novinárom v Suzuke.

„Carlos odviedol úžasnú prácu pri dvoch príležitostiach, ktoré sme dostali. Teraz je na mne, aby som zareagoval a dúfam, že vyhrám najbližšie. To je môj cieľ, na ktorom naplno pracujem,“ povedal monacký pretekár, ktorý jedným dychom pripomenul starú pravdu F1.

„Myslím si, že ľudia vo Formule 1 majú veľmi krátku pamäť a ste len taký dobrý ako vaše posledné preteky. Keď sa však pozriem na mojich posledných osem alebo deväť pretekov, podľa mňa som jazdil na veľmi dobrej úrovni. Bohužiaľ, auto väčšinou nemalo na víťazstvo, aj keď je na mne, aby som využil príležitosť, keď sa nejaká naskytne,“ priznáva sebakriticky Leclerc.

Ten bol tradične sebakritický už v Austrálii a pred novinármi v Japonsku pokračoval v rovnakom duchu. Otvorene priznal, že v Albert Parku bolo auto v poriadku, len on nedoručil výsledok v rozhodujúcom okamihu. „Myslím si, že v kvalifikácii to bola celkom jednoznačne len moja chyba,“ priznal sebakriticky Leclerc. Predtým som mal niekoľko veľmi dobrých kvalifikácií. Tuším, že som sedemkrát stál v prvom rade, čo je super, ale v Austrálii som v sobotu neodviedol svoju prácu.“

„Pokiaľ ide o nedeľu, nemám také obavy. Myslím si, že náš druhý stint dosť skompromitovala celková situácia v pretekoch, keď sme kvôli Landovi a Oscarovi museli zastaviť skoro. Myslím si však, že to bol skôr dôsledok toho, čo som pokazil v sobotu,“ dodal Charles.

Súvisiace články