logo F1online.sk

Čo keby Hamiltona nahradil Vettel? To by bolo úžasné, hovorí Lewis

Lewis Hamilton a Sebastian Vettel
© LAT Images/Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík4. 4. 2024

Mercedes pokračuje v hľadaní náhrady za Lewisa Hamiltona. Sedemnásobný šampión po skončení sezóny prestúpi do Ferrari a zatiaľ nevieme, kto ho nahradí v kokpite Mercedesu. Objavilo sa niekoľko prirodzených alternatív, ako napríklad Carlos Sainz alebo Fernando Alonso, ale tie neznejú tak lákavo ako Max Verstappen alebo Sebastian Vettel. Poslednému menovanému by vraj Lewis Hamilton s radosťou prenechal svoje miesto.

Vettel sa v ostatných dňoch viackrát objavil na verejnosti a odpovedal na zvedavé otázky novinárov. Medzi nimi aj na možnosť, že by sa vrátil do Formuly 1. Nemecký šampión si dobre pamätá, aké lákadlo za jeho čias predstavoval Mercedes a teraz sa tento tím zdá byť nesmierne dostupný.

Aj keď Sebastian v rozhovoroch potvrdil, že mu chýba motoršport a myšlienky na návrat ho neopúšťajú, v súčasnosti si užíva čas strávený s rodinou. Taký Lewis Hamilton by ho však strašne rád videl späť v kokpite. „Bol by som rád, keby sa Seb vrátil,“ povedal pred víkendovou Veľkou cenou Japonska. „Pre tím by bol úžasnou voľbou. Nemecký jazdec, niekoľkonásobný majster sveta a človek s hodnotami, ktorý by tento tím posunul vpred. Bol by som rád, keby sa vrátil.“

S týmito slovami sa dokonca stotožnia aj ľudia, ktorí obvykle s Lewisom nesúhlasia. Aj keď Hamilton v minulosti povedal, že ho prakticky nezaujíma, kto ho v Mercedese nahradí, čo zopakoval aj v Suzuke, v skutočnosti to nie je úplne pravda. „Skutočne mi záleží len na tom, aby tím vzal niekoho čestného, koho hodnoty sú v súlade s hodnotami tímu a jeho smerovaním,“ povedal Lewis.

„Pracuje tu strašne veľa skvelých ľudí. Niektorí piloti sú sebeckejší a niektorí sú možno dobrí ako jazdci, ale nie sú najlepšou voľbou pre tímové prostredie. Neviem, pretože som sa nestretol so všetkými, ale dúfam, že nájdu niekoho skvelého. Už majú Georgea, ktorý je pre tím vynikajúcou voľbou, takže k nemu potrebujú nájsť niekoho dobrého. Majú veľa možností,“ povedal Hamilton.