logo F1online.sk

Verstappen o pripravovanom motore Red Bullu: Ešte netreba panikáriť

Max Verstappen
© Getty Images/RB Content Pool
Milan Kubala
Milan Kubala2. 4. 2024

Keď sa v padoku rozoberá budúcnosť Maxa Verstappena v F1, ako jeden z argumentov za jeho odchod z Red Bullu sa uvádzajú potenciálne problémy pri vývoji novej pohonnej jednotky. V skutočnosti netušíme, čo presne sa deje na motorovom oddelení červených býkov, ale Max Verstappen je pokojný.

Rok 2026 má potenciál výrazne otriasť Formulou 1. Okrem nových monopostov uvidíme aj úplne nové pohonné jednotky, a tak opäť hrozí, že jednému tímu sa podarí utiecť. Bude to však Red Bull, ktorý spoločne s Fordom vyvíja v Milton Keynes?

Podľa špekulácií výsledky pripravovaného motora nie sú také lichotivé, ako by si v tíme želali, čo má byť katalyzátorom pre Verstappenove “zajačie úmysly”.

“Keby som mal špekulovať úplne o všetkom, mohol by som si robiť starosti aj o to, či zajtra budem ešte stále nažive, no nie?” pokrčil plecami Max Verstappen. “Takže príliš sa tým netrápim.”

Času je ešte dosť a na hodnotenia priskoro. “Som v úzkom kontakte s Christianom [Hornerom] a ľuďmi, ktorí tam pracujú. Všetci zaberajú naplno, takže nie je dôvod na paniku. Ešte stále nie je rok 2026.”

Red Bull má spomedzi dodávateľov pohonných jednotiek najmenšie skúsenosti. Červení býci si však veria, hoci aj Max Verstappen uznáva, že poraziť ostatných nebude vôbec jednoduché.

“Vieme, že je to veľmi veľká úloha, neberieme to na ľahkú váhu,” skonštatoval Verstappen. “A keďže tu máme toľko renomovaných dodávateľov pohonných jednotiek, nemyslíme si, že bude ľahké ich zdolať. Na našom projekte však pracuje veľa dobrých ľudí. Teší nás to. Samozrejme, až čas povie viac o tom, kde sa ocitneme.”