logo F1online.sk

Nemecká komentátorská legenda: Hamilton teraz predvádza, čo nedokáže

Lewis Hamilton
© Sulay Kelly/Mercedes
Milan Kubala
Milan Kubala29. 3. 2024

Scuderia Ferrari sa od nasledujúcej sezóny začne spoznávať s Lewisom Hamiltonom. Niečo sa však o ňom môže dozvedieť už dnes, ak začne podrobne mapovať jeho vyjadrenia a jazdecký prejav na trati. Podľa nemeckej komentátorskej legendy Heika Wassera si však Hamilton nevylepšuje svoj imidž.

Po austrálskom víťazstve Carlosa Sainza to azda každého triezvo uvažujúceho človeka vo Ferrari núti zamyslieť sa nad tým, či vedenie rozhodlo správne, keď odvrhlo španielskeho pretekára a na nasledujúcu sezónu prizvalo do tímu Lewisa Hamiltona.

Vo svojom stĺpčeku pre portál sport.de sa i nemecká legenda F1 s odkomentovanými viac ako 500 veľkými cenami Heiko Wasser zamyslela nad tým, či Ferrari spravilo dobre, ak sa rozhodlo vytrhnúť Lewisa Hamiltona zo svojho prirodzeného prostredia.

“Čelo nejedného manažéra Ferrari môžu teraz zvrásniť starosti. Dôvod? V Carlosovi Sainzovi našli víťaza pre rok 2025. Po operácii slepého čreva má za sebou dva skvelé víkendy,” píše komentátor RTL s 30 rokmi skúseností Heiko Wasser v stĺpčeku s titulkom “Hamilton presne predvádza, čo nedokáže”.

“Zároveň do tímu pozývajú Lewisa Hamiltona, jazdca, ktorý má pri svojom mene sedem titulov majstra sveta, no práve teraz ukazuje, že nie je schopný sa vysporiadať so zlým autom. Ním teraz monopost Mercedesu skrátka je.”

George Russell prišiel do Mercedesu po troch rokoch strávených v slabučkom Williamse. Veľmi rýchlo sa však dokázal vyrovnať Lewisovi Hamiltonovi, ktorý bol očividne zvyknutý len na to najlepšie. Hviezda sedemnásobného majstra sveta pri Russellovi pohasína podobne, ako pohasínala hviezda Sebastiana Vettela v roku 2014 pri Danielovi Ricciardovi. Každému pilotovi skrátka pasuje istý typ auta, a keď ho nemá, tak sa javí byť stratený. Výnimkou v tomto pravidle je azda len Fernando Alonso.

Otázka pre Ferrari znie: Ak sa inžinierom nepodarí postaviť víťazný monopost, bude príchod Lewisa Hamiltona prínosom aj z iného ako marketingového hľadiska? Odpoveď azda dostaneme už o rok.

Wasser pokračoval vo vzývaní mladšieho pretekára: “Jeho kolega zo strieborných šípov George Russell je jasne silnejší ako Lewis Hamilton. Už trikrát bol v kvalifikácii lepší ako toľko vychvaľovaný a dekorovaný sir Lewis. Ani on však nevidel šachovnicovú vlajku.”

“Dôvod? Tvrdá nehoda spôsobená nehodou Fernanda Alonsa, za ktorú bol následne penalizovaný. Komisári si boli istí jednou vecou: Zo strany Alonsa šlo o vybrzdenie, keď jazdil priamo pred Russellom. Toto nie je hodné dvojnásobného majstra sveta,” skritizoval napokon Alonsa a postavil sa na Russellovu stranu.