logo F1online.sk

Leclerc čelí otáznikom a priznáva chybu: Nie som so sebou spokojný

Charles Leclerc
© Twitter/Scuderia Ferrari
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík31. 10. 2020

Po nádejnom portugalskom víkende prišlo pre Ferrari v Imole menšie vytriezvenie. Pochopiteľne, pri pohľade na rozostupy je jasné, že Charles Leclerc mohol zopakovať štvrté miesto z Algarve, no nestalo sa. Navyše, zajtra do pretekov odštartuje na mäkkých pneumatikách, ktoré Ferrari strašia, najmä po víkende v Nemecku.

Ferrari to v druhej časti kvalifikácie skúsilo. Poslalo oboch pilotov na trať na stredne tvrdých pneumatikách. Rýchlosť tam však nebola. Do druhého pokusu tak nasadilo mäkké, na ktorých absolvovali piloti až dva rýchle pokusy. To nie je práve ideálna situácia aj vzhľadom na limitované možnosti v jedinom tréningu.

„Odštartujeme zo siedmeho miesta na mäkkých pneumatikách, na ktorých sme odjazdili dva pokusy. To nie je práve optimálne,“ priznal po kvalifikácii Charles Leclerc. „Preteky sú však zajtra a som pripravený zo seba vydať maximum.“

„Žiaľ, nedokázali sme sa v porovnaní s voľným tréningom príliš zlepšiť. Urobili sme nejaké zmeny po stránke vyváženia, čo prinieslo zlepšenie. Výkonnosť však zostala rovnaká.“

„Bude pre nás kľúčové prinútiť softy pracovať v prvom stinte. Od Nemecka sme na tom zapracovali, hoci sa zdá, že naša výkonnosť v Imole je bližšie tej nemeckej, než portugalskej. Bude dôležité, aby to gumy vydržali,“ krčí obočím Leclerc.

„Očakávali sme viac. Siedme miesto určite bolo v našich možnostiach, je to však veľmi, veľmi vyrovnané. Nie som veľmi spokojný s mojim kolom, ani s mojim výkonom v Q3. No taký je život, pri pohľade na moju stratu na Pierra (presne 114 tisícin sekundy, pozn. red.) je to trochu sklamanie. Odviedol však skvelú prácu a zajazdil skvelé kolo, na rozdiel odo mňa. Snáď nás zajtra čaká lepší deň,“ povedal Leclerc.

Súvisiace články