logo F1online.sk

Vasseur nešetrí chválou: Carlos je neskutočný

Carlos Sainz
© Twitter/Ferrari
Milan Kubala
Milan Kubala23. 3. 2024

Po takomto výkone jeden môže aj zapochybovať, či Ferrari spravilo dobre, keď sa rozhodlo po sezóne rozlúčiť s Carlosom Sainzom a nie Charlesom Leclercom. Rodák z Madridu bol totiž tým jazdcom, ktorý sa dostal k Maxovi Verstappenovi najbližšie, a to i napriek nepohode v kokpite. Od jeho operácie uplynuli len dva týždne. Frédéric Vasseur ho za to zasypal chválou.

Španielovi už táto chvála nepomôže udržať si miesto vo Ferrari, no podobnými výkonmi sa veľmi úspešne ponúka konkurenčným tímom. Jazdeckú náhradu za Lewisa Hamiltona usilovne hľadá Toto Wolff, no nad obsadením už musia začať uvažovať aj v budúcom továrenskom Audi.

“Carlos je neskutočný. Len pred dvoma týždňami ležal v nemocnici a teraz bude štartovať z druhého miesta na rošte. Klobúk dolu,” uznanlivo prikývol šéf Ferrari Frédéric Vasseur. “Carlosa rozhodne nečakajú ľahké preteky, ale som presvedčený, že všetky fyzické ťažkosti vykompenzuje svojím obrovským odhodlaním.”

Charles Leclerc sa na rozdiel od Sainza mohol dokonale pripravovať na tento víkend. Jeho tréningový plán nebol nijako narušený a v aute necítil žiaden diskomfort, no v rozhodujúcom kole sa i tak dopustil chyby. Treba uznať, že Monačan sa ich dopúšťa viac, než by sa patrilo na pilota Ferrari a budúceho majstra sveta.

“Charles dnes nemal šťastie,” pokračoval vo svojom hodnotení Vasseur. “Každý vie, že do toho vždy ide naplno, no tentoraz to nevyšlo. Počas celého víkendu bol rýchly, takže očakávam, že v pretekoch bude postupovať vyššie.”

Leclerc už získal jednu pozíciu k dobru vďaka trestu pre Sergia Péreza, no udržať za sebou bleskový Red Bull bude veľká výzva. A takisto udržať pri živote pneumatiky. “Očakávam, že jazdci budú mať pred sebou ťažkú úlohu. Pirelli do Austrálie priviezlo mäkšie pneumatiky ako vlani. Počas dlhých stintov sa dosť opotrebúvali. Šancu na dobrý výsledok budú mať len tí, ktorí sa s tým dokážu vysporiadať.”

“Po strategickej stránke budeme musieť byť ostražití. V roku 2023 sme tu mali tri červené vlajky, výjazdy bezpečnostného vozidla sú tiež na dennom programe. Nečakané situácie musíme využiť vo svoj prospech,” vyzval napokon.

Súvisiace články