logo F1online.sk

Toto môže byť naša najlepšia príležitosť, hovorí s nádejou Leclerc

Charles Leclerc
© Twitter/Ferrari
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík22. 3. 2024

Dokážu Charles Leclerc a Ferrari prvýkrát v tejto sezóne ohroziť dominanciu Red Bullu? Náskok, s akým Monačan ovládol druhý voľný tréning, je dosť veľký aj vzhľadom na fakt, že je iba piatok. Ferrari vyzeralo byť rýchle a Leclerc pôsobil spokojným dojmom. Sme teda zvedaví, v akej forme sa Scuderia a jej hlavný súper objaví v sobotu.

Leclerc s prehľadom ovládol druhý voľný tréning. Na Maxa Verstappena mal náskok takmer štyri desatiny sekundy, čo je dosť aj na piatok, keďže Albert Park nie je zvlášť dlhý a komplikovaný okruh, takže rozostupy by tu mali byť prirodzene menšie. Rozhodne to však neplatilo v piatkovom druhom tréningu.

„Zatiaľ je to dobrý pocit,“ povedal po skončení druhého tréningu Leclerc pre F1 TV. „Od prvého kola v prvom tréningu do konca druhého tréningu to bol pozitívny deň. Bol to teda dobrý štart, ale potrebujeme pokračovať v tvrdej práci, pretože som si istý, že v sobotu budeme svedkami nejakých prekvapení a neexistuje dôvod, prečo by sme mali byť o krok pred ostatnými.“

„Naďalej máme nejaký priestor na zlepšenie v určitých oblastiach. Naša preteková rýchlosť však bola dobrá, čo je sľubný náznak, ale potrebujeme pokračovať v práci,“ dodal Leclerc.

Snaha o opatrnosť vo vyjadreniach bola z Charlesa cítiť, ale predsa aj on musel vidieť čísla. Minimálne v kvalifikačnom tempe by jeho auto malo byť silné. Iste, body sa budú rozdávať v nedeľu, ale keďže sme v tomto roku nevideli ani len náznak súboja o víťazstvo, radi budeme veriť, že v Austrálii ho uvidíme.

„Povedal by som len toľko, že sme v lepšej pozícii než v prvých dvoch pretekoch. Na druhej strane, Red Bull na to zatiaľ nijak netlačil, takže si musíme počkať a uvidíme, aký je ich skutočný potenciál. Myslím si, že sú stále pred nami, ale toto by mohla byť naša najlepšia príležitosť od začiatku sezóny,“ povedal Leclerc.

„Pretekové tempo sa zdá byť celkom dobré, ale je ťažké to porovnávať, pretože niektorí jazdci mali problémy s premávkou, kým pred nami bol relatívne čistý vzduch. Je to dobrý štart, ale musíme na to naďalej tlačiť a zistiť, čo je možné dosiahnuť v sobotu,“ dodal Charles, ktorý sa počas celého rozhovoru potmehúdsky usmieval.

Súvisiace články