logo F1online.sk

Sainz sa vrátil do auta dva týždne po operácii. Po piatku cíti únavu aj radosť

Carlos Sainz
© Twitter/Ferrari
Milan Kubala
Milan Kubala22. 3. 2024

O tomto čase pred dvoma týždňami sa Carlos Sainz pomaly zberal do nemocnice na operáciu, a dnes už sedel späť vo svojom kokpite. Prvé ostré jazdy zvládol bez problémov a umiestnil sa na konkurencieschopnom treťom mieste. Španiel má dôvod na úsmev.

Keď sme sa pred tretím tréningom v Saudskej Arábii dozvedeli, že Carlosa Sainza čaká operácia slepého čreva, mnohí mali pochybnosti o tom, či stihne Veľkú cenu Austrálie. Obrovský časový posun mu totiž návrat vôbec neuľahčoval. Napokon to zvládol a v piatok odjazdil 48 kôl, teda presne rovnako veľa ako Charles Leclerc.

Všetko vyzerá dobre, tešil sa pred mikrofónmi Carlos Sainz. “Cítim sa OK. Samozrejme, nie som fyzicky stopercentne fit, a tak som po tréningu trochu unavený. Cítim však, že mám za sebou dobrý deň, zvládli sme celý náš program.”

“Keby ste mi pred týždňom povedali, že bez problémov zvládnem celý tréning, bol by som veľmi šťastný,” pokračoval pilot Ferrari, za ktorého v Saudskej Arábii zaskakoval Oliver Bearman. “Som veľmi spokojný. V noci sa potrebujem dobre vyspať a pred sobotou sa dať dokopy. Cítim sa však dobre.”

Carlos Sainz v kokpite nemal žiadne problémy a keďže zvládol aj vyslobodzovací test FIA, všetko by malo byť v najlepšom poriadku. Teraz treba obrátiť pozornosť inam; v sobotu ho čaká bitka o pole position.

Ferrari patrí k skupine favoritov na jej zisk. “Myslím, že hlavne Charles dnes vyzeral byť veľmi rýchly. Ja som postupoval krok po kroku, dostával som sa do rytmu. Ešte som sa však nedostal na limity auta ani na svoje vlastné.”

“Myslím si, že čím viac kôl odjazdím, tým budem sebavedomejší. V sobotu azda budem rýchlejší a dúfam, že spolu s ním zabojujeme o pole position, pretože podľa mňa to bude veľmi tesné, ako sme to videli v prvom tréningu,” avizuje 29-ročný Madridčan, ktorý na svojich posledných troch návštevách v Melbourne nebodoval. Dvakrát nedorazil do cieľa a raz obsadil dvanáste miesto. “V druhom tréningu sme pekne napredovali, ale podľa mňa kvalifikácia sa bude viac podobať prvému tréningu.”

Súvisiace články