logo F1online.sk

Hamiltonov piatok sa začal vynikajúco. A potom to bolo čoraz horšie, krútil hlavou

Lewis Hamilton
© Twitter/Mercedes
Milan Kubala
Milan Kubala22. 3. 2024

Lewis Hamilton sa vo štvrtok vyjadroval pochvalne na adresu monopostu W15. Slová o obrovskom potenciáli však už o 24 hodín neskôr vystriedali vyjadrenia plné frustrácie. Hamiltonov piatok v Melbourne sa začal nad očakávania, no skončil sa katastrofou.

Keďže Alex Albon v druhom tréningu vôbec nejazdil, Lewis Hamilton obsadil osemnástu priečku pred Kevinom Magnussenom. Toto Wolff už vysvetlil, že za tým máme hľadať aj pomerne divoké experimenty s nastaveniami, ktoré absolútne nevyšli.

Reportérov v padoku preto zaujímalo, aké ma Lewis Hamilton pocity. Na otázku odpovedal po krátkom zamyslení sa. “Necítim sa zrovna skvele. Toto bol azda najhorší tréning za dlhú dobu,” opisoval svoju pochmúrnu náladu. “V prvom tréningu som sa cítil celkom dobre. Pri prvom výjazde som mal v skutočnosti z auta najlepší pocit vôbec. Potom to začalo byť horšie a horšie.”

“Pred druhým tréningom som spravil pár veľkých zmien — teda my sme spravili pár veľkých zmien. Bolo to náročné,” povzdychol si napohľad skleslý Brit, ktorý tak opäť zažil rovnaký pád ako na predchádzajúcich podujatiach.

Mercedes bol kedysi známy tým, že v piatok pôsobil dojmom, akoby netušil, kde je sever. Jazdci s inžiniermi však postupne dokázali postaviť monopost na nohy a v sobotu vždy sklamali svojich neprajníkov; strieborné šípy odrazu ožili a zbierali jednu pole position za druhou.

V posledných mesiacoch však Mercedes postupuje presne naopak; začne solídne, no čím viac kôl odjazdí a čím viac parametrov na aute zmení, tým je to horšie. “Ešte po žiadnom tréningu som sa v tomto aute necítil menej sebavedomý. Vidíme však pozitíva v tom jednom výjazde z prvého tréningu,” utešoval sa Hamilton.