logo F1online.sk

Hamilton opäť doplatil na experimenty s nastaveniami, priznáva Wolff

Lewis Hamilton
© Twitter/Mercedes
Milan Kubala
Milan Kubala22. 3. 2024

Aj po piatku v Melbourne je jedna strana garáže strieborných šípov pomerne spokojná a druhá nevie, kam z konopí. Toto Wolff priznal, že sa proti Mercedesu obrátili ďalšie experimenty. Aj teraz ťahala za kratší koniec strana sedemnásobného šampióna.

Lewisovi Hamiltonovi sa v piatok veľmi nedarilo. V druhom tréningu bol od neho pomalší len Kevin Magnussen, keď Britovi chýbala rýchlosť v kvalifikačných, ale aj v pretekových simuláciách. Rodák zo Stevenage si okrem toho mal poškodiť svoj monopost W15 a vo vysielačke sme začuli aj hlásenie, že “niečo nie je v poriadku”.

Na rozdiel od neho George Russell obsadil šiestu priečku a bol na tom jednoznačne lepšie. Toto Wolff to vysvetlil aj tým, že v Mercedese sa v piatok experimentovalo. To by nebol taký problém, keby experimenty priniesli svoje výsledky.

“Pustili sme sa do nejakých experimentov, ale zatiaľ sme neodomkli viac výkonu,” priznal Toto Wolff pre Sky Sports F1. “V druhom tréningu sme na Lewisovom aute spravili dosť drastickú zmenu v nastaveniach, čo sa tvrdo obrátilo proti nám. To je však dôvod, prečo máme tieto tréningy.”

“Na druhej strane to bolo o čosi lepšie, ale chýbala nám rýchlosť na jedno kolo. Ak by to posledné dokončil, boli by sme na tom o trochu lepšie, no celkovo to nebol dobrý deň,” povzdychol si šéf strieborných šípov.

Mercedes už tretí rok po sebe vstupuje do sezóny v nezávideniahodnej forme. Lewis Hamilton sa už azda teší na to, kedy sa toto trojročné utrpenie skončí. Napokon aj Toto Wolff priznáva, že je z výkonov stajne sklamaný.

“Keby som povedal, že nie som frustrovaný, nehovoril by som pravdu. Určite sme frustrovaní,” pripustil Wolff. “Skúšame všetko možné vo všetkým možných smeroch, ale nezdá sa, že by sme nachádzali potrebný liek, ktorý by nás priviedol na tú správnu cestu.”

“Stále sa však musíme snažiť. Už sme videli, že toto auto má rýchlosť. Nechcem sa vracať dozadu a vyhlásiť, že pri tejto sade pravidiel nie sme dobrí. Potrebujeme spraviť všetko pre to, aby sme to vyriešili. A my to spravíme,” ubezpečil.