logo F1online.sk

Verstappen sa v Red Bulle cíti „zahniezdený“, ale teší ho záujem Tota Wolffa

Max Verstappen
© Martin Trenkler
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík21. 3. 2024

Ďalší týždeň a ďalšie špekulácie okolo Maxa Verstappena. Holandský pretekár aj v Austrálii dostáva otázky na margo svojej budúcnosti. Zdá sa, že je pripravený pokračovať s Red Bullom a chce v tomto tíme zostať, ale aj na adresu Tota Wolffa a Mercedesu sa vyjadril veľmi pekne.

Verstappen má s Red Bullom podpísanú dlhodobú zmluvu a pilotom tímu by mal byť až do konca roku 2028. Za posledné týždne sa však vyrojilo obrovské množstvo špekulácií o rokovaniach s Mercedesom a výstupných klauzulách v kontrakte, najmä vo svetle možného odchodu Helmuta Marka.

Trojnásobný majster sveta však aj v Melbourne pred novinármi uviedol, že má všetky dôvody na zotrvanie v tíme. „Myslím si, že mám všetky dôvody na radosť. Auto je naozaj dobré a v tíme je množstvo skvelých ľudí, ktorí sa neustále snažia o lepšie výsledky,“ vyhlásil Verstappen.

„Sústredím sa na výkonnosť a som rád, keď môžem prísť domov a nemusím myslieť na nič iné, pretože som celkom dobre zahniezdený tam, kde som. Okrem toho tu chcem zostať,“ vyhlásil Verstappen.

Cieľ pred Veľkou cenou Austrálie je tak jasný – pokračovať tam, kde v Bahrajne a Saudskej Arábii začal. Red Bull je naďalej hlavným favoritom a Max to chce potvrdiť aj tento víkend. „Auto je dobre vyvážené a ako tím sme pracovali naozaj skvele a bez väčších chýb. Samozrejme, som s tým spokojný a dúfam, že v tom budeme pokračovať. Snažili sme sa ďalej učiť a zistiť, čo môžeme urobiť lepšie. Bol to veľmi pozitívny začiatok sezóny,“ skonštatoval Verstappen.

Nenasadil mu však Mercedes predsa len chrobáka do hlavy? Ešte v roku 2021 bola predstava Maxa a Tota Wolffa v jednom tíme takmer neskutočná, ale po troch rokoch už nepôsobia ako najväčší nepriatelia. Verstappen dokonca ocenil slová chvály, ktoré na jeho adresu vyslovil Rakúšan.

„Nemá to na mňa žiadny vplyv, ale vždy je pekné, keď niečo také počujete. Samozrejme, Toto a ja sme mali drobné chvíle, ale medzi dvoma bojujúcimi tímami je niečo také normálne. Medzi nami však nikdy nechýbal rešpekt. Pre mňa sa tým nič nemení,“ vyhlásil Max.

„Neviem, čo sa stane po roku 2028; neviem, či zostanem vo Formule 1, alebo podpíšem novú zmluvu. To v tejto chvíli neviem,“ dodal Verstappen.

Súvisiace články