logo F1online.sk

Verstappena môže ohroziť iba Leclerc, myslí si Herbert

Max Verstappen
© Martin Trenkler
Tomáš Masár
Tomáš Masár17. 3. 2024

Max Verstappen sa už tretiu sezónu po sebe pohybuje neohrozene na čele. Holanďan tejto skutočnosti vďačí za to, že disponuje suverénne najlepším monopostom na štartovom rošte, servilným tímovým kolegom a v neposlednom rade na trati predvádza fenomenálne výkony. Vo Formule 1 sa nenájde snáď nikto, kto by mohol Holanďana v súčasnosti ohroziť – alebo? Taký Johnny Herbert ukazuje prstom na Ferrari a Verstappena varuje, aby sa mal na pozore pred Charlesom Leclercom.

Pilot Ferrari okupuje po prvých dvoch pretekoch sezóny tretiu priečku, no na Holanďana už teraz stráca 23 bodov. Herbert je však presvedčený o tom, že ak dá niekto Verstappenovi v aktuálnom ročníku zabrať, bude to práve Monačan.

Brit svoj argument podkladá tým, že je Ferrari oproti minulosti silnejšie v pretekovom tempe. Zároveň dodáva, že Scuderia o kvalifikačnú rýchlosť– a špecificky Leclerc – už tradične nemá núdzu.

„Problémom Ferrari sa aj naďalej javí byť pretekové tempo,“ povedal Herbert pre RacingNews365.com. „Sú však na tom o niečo lepšie ako v minulosti, pretože im pneumatiky nedegradujú tak rýchlo. Môžu tak na ne tlačiť v priebehu celých pretekov, čo je určite pozitívom.“

O tom, či sa Leclercovi a Ferrari podarí dotiahnuť na Red Bull Maxa Verstappena, rozhodnú podľa Herberta vývojové preteky. „Rovnako ako Ferrari, aj Red Bull bude zavádzať vylepšenia – a to veľmi podobné. Rozhodne to, kto odvedie lepšiu prácu.“

Ferrari sa však na Maxa Verstappena možno nedotiahne ani v prípade, že bude mať vo vývoji oproti Red Bullu jasne navrch. Herbert sa totiž obáva, že Holanďan nejazdí na maximum a v talóne ešte skrýva jednu či dve desatiny k dobru.

„Obávam sa, že sme v tomto roku ešte nevideli Verstappena jazdiť naplno, a to jednoducho preto, že na to nemal (v pretekoch) dôvod. Zrejme tak stále disponuje určitou rezervou. Súperi si v takomto prípade budú myslieť, že sa k nemu priblížili, ale on bude mať stále niekoľko desatín k dobru,“ dodal Herbert.

Súvisiace články