logo F1online.sk

Steiner: Mercedes by mal pre rok 2025 zvážiť aj Hülkenberga

Nico Hülkenberg
© LAT Images/Haas
Tomáš Masár
Tomáš Masár14. 3. 2024

Antonelli, Alonso, Sainz, Ocon, Albon či Schumacher. To všetko sú jazdci, ktorí sa spomínajú v súvislosti s nahradením Lewisa Hamiltona v Mercedese. Aj keď je z čoho vyberať, Güntherovi Steinerovi chýba medzi uvedenými pretekármi jedno meno. Tirolčan nemeckému celku odporúča, aby pouvažoval nad angažovaním Nica Hülkenberga, ktorý je nesmierne rýchly, patrične skúsený a bol by skvelou tímovou dvojkou.

Azda najväčšími favoritmi na zisk sedačky v Mercedese sú v súčasnosti mladučký Andrea Kimi Antonelli a skúsená dvojica Španielov v podobe Fernanda Alonsa a Carlosa Sainza. Bývalému šéfovi Haasu Güntherovi Steinerovi však nejde do hlavy, prečo nie je s tímom z Brackley spájaný aj mimoriadne skúsený a zároveň nedocenený Nico Hülkenberg. Byť na mieste „strieborných šípov“, bol by to práve Nemec, kto by zaujal miesto po boku Georgea Russella.

„Keby som bol šéfom Mercedesu, tak by som do zoznamu uchádzačov určite zaradil aj Nica Hülkenberga,“ nechal sa počuť Steiner pre Sky. „Často bol podceňovaný a zvyčajne bol v nesprávny čas na nesprávnom mieste. Možno sa to teraz zmení.“

Práve Steiner stojí za návratom „Hulka“ do F1, keďže ho vlani ešte ako šéf Haasu ustanovil za tímového kolegu Kevina Magnussena. Tirolčan svoje vtedajšie rozhodnutie odôvodnil tým, že je Hülkenberg nesmierne skúsený a napriek športovo pokročilému veku stále dostatočne rýchly.

A zrejme mal pravdu. Čochvíľa 37-ročný Nemec totiž vlani podával fantastické výkony – obzvlášť v kvalifikácii – a dopúšťal sa iba minima chýb. V rovnakom duchu vstúpil aj do aktuálneho ročníka, čo samozrejme neušlo Steinerovej pozornosti.

„Opäť predvádza výborné výkony,“ povedal Steiner, ktorým tým mieril najmä na Hülkenbergovo desiate miesto v Saudskej Arábii, za ktoré obdržal Nemec premiérový bod v prebiehajúcej sezóne.