logo F1online.sk

Steiner: Magnussen si určite zaslúži zostať v F1

Kevin Magnussen, Günther Steiner, Romain Grosjean
© Haas
Benjamín Kukuča
Benjamín Kukuča30. 10. 2020

Výsledky Kevina Magnussena v tejto sezóne nie sú úplne to, čo by si asi prial. Z časti to má na svedomí aj samotný monopost Haas VF-20, ktorému chýba výkon. Aj cez nepriaznivé výsledky sa o dánskom pretekárovi vyjadruje Günther Steiner, šéf tímu Haas, až prekvapujúco pozitívne.

Magnussen po tejto sezóne spolu s Grosjeanom v Haase skončí. Ich nástupcovia zatiaľ ešte nie sú známi. „Určite si zaslúži zostať v F1. Myslím si, že je dosť dobrý a aj keď je momentálne ťažké nájsť si sedačku, posledné štyri roky v našom tíme dokázali, že má talent. Potrebuje si iba nájsť miesto,“ odpovedal Günther Steiner na otázku, či by mal Magnussen ostať v kolotoči F1. “Aby som bol úprimný, dozrel. Veľmi ho chválim.”

Steiner tiež hovoril o tom, že prvé dva roky sa u Magnussena prejavovali príznaky toho, že bol dvakrát vyhodený z tímu. “Vždy bol tak trocha na hrane, veľmi sa upokojil a teraz je oveľa vyspelejší a tiež zrelší, čo prichádza s vekom.” Najviac sa to prejavuje v samotnom monoposte. “Ako pilot pretekárskeho auta je oveľa pokojnejší, a ak sa stane niečo nepredvídateľné, nevyvedie ho to z rovnováhy.”

Miesta na ďalšiu sezónu sú z veľkej časti už obsadené a vyzerá to tak, že aj tie voľné už svojich neoficiálnych zástupcov majú. Magnussen má preto dvere pre zotrvanie vo Formule 1 zatvorené. Tohtoročná sezóna je ale plná prekvapení, preto nemôžeme vedieť, čo sa ešte stane.

Dánsky pretekár sa môže predviesť už tento víkend na okruhu Imola, na ktorom Magnussen ešte nejazdil. “Je to pre mňa úplne nová trať. Budem ju musieť čo najrýchlejšie spoznať, pretože na to mám iba jeden tréning.”

Na druhej strane v tejto sezóne už nemá čo stratiť, môže už iba prekvapiť. “Bude to pekná výzva. Viem, že je to skutočne super trať, ktorú som v minulosti vždy sledoval v televízii, keď som ako malé dieťa sledoval Formulu 1.