logo F1online.sk

Max: Nechcel som sa nikoho dotknúť, no nemusíte to nafukovať

Max Verstappen
© Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík30. 10. 2020

Max Verstappen a jeho vysielačky. Holanďan nemá vo zvyku dávať si servítky pred ústa a už vôbec nie do vysielačky krátko po nejakom tom incidente. Aj v Portugalsku použil počas voľného tréningu slová, ktoré nie každý dokázal pochopiť ako dôsledok emocionálne vyhrotenej situácie.

Po bizarnej kolízii s pilotom Racing Pointu Lancom Strollom, Holanďan zapol vysielačku a na plné ústa počastoval Kanaďana nadávkami. Tie pochopiteľne prešli cenzúrou a do vysielania sa dostali len nevulgárne útržky Maxových slov. Na svete však bola aj necenzúrovaná verzia, v ktorej Verstappen označil Strolla za „retarda“ a „Mongola“. Význam prvého z nich je všeobecne známy, to druhé bolo v minulosti lekármi používané na označenie ľudí s Downovým syndrómom (tzv. Mongolian idiocy), ktoré sa dnes používa najmä ako hanlivé označenie pre ľudí s týmto postihnutím.

„Nechcel som sa nikoho dotknúť, nikdy som niečo také nemal v úmysle,“ ospravedlnil sa Holanďan na tlačovej konferencii v Imole s tým, že tieto slová použil v „zápale okamihu“. „Keď jazdíte vo veľkých rýchlostiach, môžu sa také veci stať. Viem, že to bolo z mojej strany nekorektné, ešte raz opakujem, nechcel som nikoho uraziť.“

„Lancovi som poriadne vynadal, no hneď potom som sa s ním stretol. Aj takí sú jazdci, nakladáme jeden druhému, no o päť minút sa stretneme, pozrieme jeden druhému do očí a všetko je zabudnuté. Myslím, že niekedy veci vyhrotia tí, ktorí sa na to pozerajú zvonku.“

„Nechcel som tým nikomu ublížiť, takže si nemyslím, že to treba nejak nafukovať. Viem, že to nebolo správne, už to však nezmením, ale určite sa z toho dá poučiť a zlepšiť to do budúcna,“ uzavrel Verstappen.

Súvisiace články