logo F1online.sk

Wolff: Verstappena by som chcel mať v tíme, no rozhodnúť sa musí on

Max Verstappen
© Getty Images/RB Content Pool
Milan Kubala
Milan Kubala10. 3. 2024

Toto Wolff ešte stále hľadá náhradu za Lewisa Hamiltona. Vo svete motoršportu je však len veľmi málo jazdcov, ktorí by sedemnásobného majstra sveta mohli zastúpiť. Jedným z nich je Max Verstappen. Wolff priznáva, že ho túži mať v tíme.

Zákulisná dráma v Red Bulle otriasa celou Formulou 1 vrátane nedávneho presvedčenia, že Max Verstappen bude riadiť monoposty červených býkov až do roku 2028. Zamávali ním najmä vyjadrenia Helmuta Marka, ktorému hrozila suspendácia, a s ňou spojená reakcia trojnásobného šampióna, ktorý si vraj Red Bull bez Helmuta Marka v podstate nevie predstaviť.

Teoretická hrozba odchodu Maxa Verstappena je zatiaľ zažehnaná. Helmut Marko totiž s generálnym riaditeľom Oliverom Mintzlaffom našli spoločnú reč a podali si ruky na znak pokračovania spolupráce. To však nebráni ostatným šéfom tímov ďalej slintať pri predstave, že do svojich služieb získajú talentovaného Holanďana.

“Veľmi rád by som ho mal v tíme,” nechal sa počuť v Džidde Toto Wolff, no uvedomuje si, že veľká ryba neskočí po drobnom červíku. “V prvom rade musíme dať dokopy naše auto. Dlhujeme to našim jazdcom Georgeovi a Lewisovi. Potrebujeme vylepšiť náš monopost a dať im dobrú techniku skôr, ako začneme snívať o budúcom roku.”

Wolffovi sa už hlási celý rad záujemcov nielen z Formuly 1. Medzi nimi sa zrejme mihne aj meno Fernanda Alonsa, Carlosa Sainza či dokonca Valtteriho Bottasa, ktorý prezradil, že by si bol ochotný oholiť fúzy a ostrihať vlasy, ak by ho Toto Wolff opäť privítal v Brackley.

“Ešte počkáme,” odvetil Wolff na otázku, kedy chce Mercedes nájsť Georgeovi Russellovi nového “parťáka”. “Máme pár zaujímavých možností. V priebehu sezóny budeme vedieť lepšie vyhodnotiť situáciu a porovnanie mladí vs. o niečo starší jazdci. Toto nie je rozhodnutie, ktoré prijmeme v priebehu pár týždňov, ale pár mesiacov.”

Kto sa však momentálne nachádza na prvej priečke zoznamu s potenciálnymi kandidátmi? Je ním Max Verstappen? “Ako som už povedal, pilot sa vždy pokúsi dostať do najrýchlejšieho auta. To mu dá najlepšiu šancu vyhrať preteky a titul. Max v ňom momentálne sedí.”

“Jos [Verstappen], Max a Raymond (Vermeulen, manažér Maxa Verstappena, pozn. red.) sú veľmi priami ľudia, niekedy až nepríjemne priami. Myslím si, že aj podľa toho sa budú rozhodovať. V konečnom dôsledku sa však pilot snaží dostať do najrýchlejšieho monopostu.”

“Povedzme to takto: Toto rozhodnutie musí spraviť Max. Na rošte nie je tím, ktorý by si nedal vŕtať do kolena, len aby ho mal v aute,” doplnil.

Súvisiace články