logo F1online.sk

Každý vie, že pokoj v tíme je dôležitý, vyhlásil Verstappen

Max Verstappen
© Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík9. 3. 2024

Dominancia Red Bullu na trati je v ohromujúcom kontraste so zmätkom, ktorý panuje v zákulisí. Aj v Džidde sa na titulky dostali skôr spory vnútri Red Bullu ako jeho dominancia na trati. Tá však všetkým zainteresovaným stranám ukazuje, že by bol hrdelný športový zločin zahodiť takúto príležitosť na ďalší titul.

Red Bull vybojoval dvakrát po sebe double a istým krokom smeruje za ďalším jazdeckým i konštruktérskym titulom. Aj v Džidde dominoval Max Verstappen do takej miery, že sa ani neobjavil v televíznych záberoch. Fanúšikom a odborníkom dochádzajú superlatívy, novinárom zas otázky. Holanďan sa tak už trochu naučil odpovedať aj bez poriadnej otázky.

„Vždy skúmam preteky bez ohľadu na to, či vyhrám, alebo nie. Vždy hľadám veci, ktoré môžeme zlepšiť. Preto sa v najbližších dňoch pokúsim zanalyzovať aj tieto preteky,“ povedal Verstappen pre televíziu Sky. „Samozrejme, že som veľmi šťastný po tomto víťazstve. Záverečný stint bol dosť dlhý, ale degradácia pneumatík bola naozaj veľmi malá.“

„Udržať teploty pneumatík pri živote bola najťažšia úloha. Dvojnásobne to platilo na konci, keď som dobehol o kolo pomalších pilotov, vtedy prišlo zopár krušných chvíľ, pretože moje pneumatiky príliš vychladli. V špinavom vzduchu a so studenými gumami sa dosť ťažko jazdilo, ale keď som ich dostal za seba, opäť som nadobudol ten správny pocit a vyhrali sme, čo je najdôležitejšie,“ zhodnotil svoje preteky Max.

Ten ukázal, aký je maximalista, keď dostal otázku, čo ešte môže za daných okolností urobiť lepšie. „Životnosť pneumatík, vyváženie monopostu a vždy hľadám veci, ktoré sa dajú zlepšiť,“ odpovedal Verstappen bez váhania. „Pozrieme sa na to v najbližších dňoch, nie nevyhnutne dnes, ale svoje najnovšie zistenia tímu určite odovzdávate okamžite.“

Max ešte na záver dostal otázku k situácii v Red Bulle. Tím v sobotu opäť robil všetko, aby svetu dokázal, že sa nič nedeje, keď Helmut Marko prišiel do padoku v spoločnosti najvyššieho šéfa Olivera Mintzlaffa. Ešte si však musíme počkať, či obnovené priateľstvo vydrží.

„Každý vie, že pokoj v tíme je dôležitý. Potrebujeme sa sústrediť na jazdeckú a výkonnostnú stránku veci. Presne o to sa snažíme ako tím,“ vyhlásil stručne Verstappen.

Súvisiace články