logo F1online.sk

Leclerc: Vieme, na čom máme pracovať pre budúci rok

Charles Leclerc
© Scuderia Ferrari Press Office
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík30. 10. 2020

Ferrari má za sebou celkom sľubne vyzerajúci víkend v Portugalsku a vracia sa už po tretíkrát v tomto roku na domácu pôdu. Želiezkom v ohni bude aj tentoraz najmä Charles Leclerc, ktorému sa podľa slov jeho šéfov posledné vylepšenia pozdávali. Potvrdí v Imole zlepšujúcu sa formu?

Ako povedal dopytujúci sa novinár Will Buxton, Leclerc je momentálne v najlepšej päťke šampionátu jazdcov, no Ferrari pritom nie je medzi najlepšími piatimi v pohári konštruktérov. Hlavným ťahúňom Scuderie je tak práve Leclerc, keďže jeho tímový kolega nedokáže pri aktuálnej situácii dostať z auta maximum jeho potenciálu.

„Je to trochu zvláštna sezóna, no ak sa na ňu spätne pozriem, som celkovo spokojný,“ povedal Leclerc. „Cítim, že v porovnaní s minulým rokom som urobil celkom dobrý krok vpred. Zakaždým, keď dokončím preteky, snažím sa zanalyzovať, čo by sa dalo zlepšiť, ako by som sa ja mohol zlepšiť.“

„Je to však veľmi tesné, z pretekov na preteky môžete prísť o veľa miest v šampionáte. Musíme sa naďalej koncentrovať, príliš sa nezaoberať šampionátom, ísť od pretekov k pretekom tak, ako sme to robili doteraz.“

Ferrari na každý z posledných troch víkendov prinieslo nejaké vylepšenia, ktoré sa podľa zástupcov tímu ukázali ako funkčné. Do Talianska tentoraz Ferrari ďalšie upgrady neprinieslo, prídu však ešte nejaké do konca roka?

„To nie je otázka na mňa, takže sa môžem mýliť. Ale nemyslím, že ak prídu, budú to nejaké zásadné veci. Myslím, že sme pochopili, čo sa na začiatku roka urobilo zle. V posledných pretekoch sme priniesli nejaké vylepšenia, ktoré nám pomohli sa dotiahnuť a dostať do lepšej pozície. A teraz vieme, na čom máme pracovať pre nasledujúci rok,“ zhrnul Leclerc nešťastný rok 2020 v podaní Ferrari.

„Je to dobré vedieť, že to novinky z posledných víkendov fungovali. A výsledky sa dostavili aj na trati. No je to ťažké, pri spätnom pohľade sa zdá, že to bolo celkom rýchle. No prejsť si tým v reálnom čase… viem, že mnohí fanúšikovia doma si pomysleli: ‚Prečo ste nič neurobili, aby ste vyriešili túto situáciu?‘ No myslím, že to chcelo čas, dôkladne zanalyzovať situáciu, čo podľa mňa to bola tá najlepšia vec, ktorú sme mohli spraviť. Teraz tie problémy riešime a vyzerá to celkom sľubne,“ dodal Leclerc.

Súvisiace články