logo F1online.sk

Russell si myslí, že mohol štartovať štvrtý: Bola to moja chyba

George Russell
© Pirelli
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík8. 3. 2024

Výsledok Mercedesu v kvalifikácii v Džidde pôsobí priam strašidelne. Aj keď vypadol z hry Carlos Sainz a do Q3 sa dostalo len jedno Ferrari, nezmohli sa Lewis Hamilton a George Russell na nič lepšie než siedme a ôsme miesto. Zo sedemnásobného šampióna bolo po piatku cítiť frustráciu, ale čuduj sa svete George Russell vyzeral byť pomerne spokojný.

Mladší z dvojice pilotov Mercedesupôsobí v doterajšom priebehu sezóny lepším dojmom. V Bahrajne bol o krok pred svojím tímovým kolegom a porazil ho aj v Saudskej Arábii, aj keď nakoniec odštartuje spolu s ním zo štvrtého radu.

„Bohužiaľ, nepodarilo sa mi moje posledné kolo na čerstvých pneumatikách. Svoj najrýchlejší čas som zajazdil na použitej sade. Bolo to veľmi dobré kolo, ale myslím si, že na čerstvých gumách som sa realisticky mohol posunúť na piate miesto, možno dokonca na štvrté,“ povedal s ľútosťou po skončení kvalifikácie George Russell pre televíziu Sky.

„Skrátka som urobil chybu, takže to padá na moju hlavu. Je to škoda. Pole je nesmierne vyrovnané. Platilo to aj minulý týždeň v Bahrajne. Musíte poskladať všetko dokopy. My sa stále snažíme porozumieť tomuto autu, pretože sme videli, že v druhom bahrajnskom tréningu sme skončili na prvom a druhom mieste; vo štvrtkových tréningoch na tejto trati som skončil tretí a štvrtý,“ hovorí britský pretekár o možnostiach nového monopostu.

„Tempo vyzeralo dobre, ale dnes sme sa trochu prepadli. V aute je potenciál, ale stále sa snažíme naučiť čo najviac,“ dodal Russell.

To neznie tak pesimisticky ako vyjadrenia jeho tímového kolegu. Na rozdiel od neho zostal George sústredený na pozitíva a pred sobotnými pretekmi pôsobil vcelku optimisticky, možno dokonca odhodlane, a veril, že v pretekoch dokáže predstihnúť McLareny a Aston Martin Fernanda Alonsa.

„Som presvedčený, že naše pretekové tempo je lepšie než ich. Tuším, že sme tiež najrýchlejší na rovinkách, čo je podľa mňa bonus. Na tejto trati je to však vždy náročné. Preteky sa dajú bez problémov zvládnuť na jednu zastávku a vo vysokorýchlostnej sekcii sa dá len ťažko prenasledovať súperov. Budeme potrebovať dobrý štart,“ prorokuje Russell.