logo F1online.sk

Leclerc nebol spokojný s autom: Očakával som lepší pocit

Charles Leclerc
© Pirelli
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík8. 3. 2024

Charles Leclerc odštartuje z prvého radu už siedmykrát po sebe. To je vzhľadom na dominanciu Red Bullu pozoruhodný výsledok. Strata Ferrari v kvalifikácii vyzerala byť pomerne vysoká, keďže tri desatiny na kolo by sme očakávali skôr v pretekovom tempe, ale pilot stajne Charles Leclerc vysvetlil, že jeho monopost SF-24 nebol v najlepšej forme.

Od monackého pretekára sa očakával ďalší útok na pole position a potom odpadnutie v pretekovom tempe. Zatiaľ to však vyzerá na reprízu Veľkej ceny Bahrajnu, keď Leclerc štartoval z prvého radu a potom od prvého kola sledoval, ako Max Verstappen mizne v diaľke. Uvidíme, čo nás čaká tentokrát, ale Charles po skončení kvalifikácie avizoval, že niečo nebolo v poriadku.

„Štart z prvého radu je dobrý, ale dnes som v aute nenadobudol ten správny pocit. Z nejakého dôvodu nebolo na čerstvých pneumatikách na svojom mieste. Dúfam, že v sobotu sa to zlepší,“ povedal Leclerc na tlačovej konferencii po skončení kvalifikácie.

„Z nejakého dôvodu bolo auto veľmi pretáčavé a zadné pneumatiky neboli pripravené. V tretej časti kvalifikácie sme preto skúsili niečo odlišné. Rozhodli sme sa pre prípravné kolo, čo nám však ani trochu nepomohlo. Potom v druhom pokuse sa mi podarilo všetko poskladať a podľa mňa sa už nedalo príliš zrýchliť. V porovnaní so včerajškom však dnes nebol pocit v aute taký, ako som očakával,“ priznal Leclerc.

Z útoku na pole position tak nakoniec nič nebolo. Pocit v kokpite však Charlesovi vadil omnoho viac ako celkový výsledok. „Skôr než lepšiu pozíciu na štarte som očakával lepší pocit a vyváženie. Dnes som to však nedostal, čo určite znamenalo zhoršený výkon na trati. Max však zajazdil skvelé kolo a dnes boli skrátka silnejší. My sa musíme vrátiť do práce a pochopiť, čo sa stalo v kvalifikácii pri prvom meranom pokuse,“ odkázal monacký pretekár.

A aké sú jeho očakávania pred sobotnými pretekmi? Aj keď je Leclerc večný optimista a dúfa v najlepší možný výsledok, Ferrari rozhodne nebude favoritom na postup vpred. Skôr sa od Charlesa, podobne ako v Bahrajne, očakáva defenzívna jazda. „Ja som vždy optimista a pokúsime sa zo seba vydať maximum. Red Bull má však za normálnych okolností prevahu a ich pretekové tempo je lepšie než kvalifikačné. Pri pohľade na dnešné rozostupy bude náročné dostať sa na najvyšší stupienok. Ako vždy však zo seba vydám to najlepšie,“ odkázal monacký pretekár.

Súvisiace články