logo F1online.sk

Bude Ferrari bojovať o pole position? Stavil by som sa, že áno, odvetil Leclerc

Charles Leclerc
© Twitter/Ferrari
Milan Kubala
Milan Kubala7. 3. 2024

Charlesovi Leclercovi to v Bahrajne nevyšlo, ale v Saudskej Arábii dostane druhú šancu poraziť Maxa Verstappena v boji o pole position. Pilot Scuderie sa po prvých dvoch tréningoch vidí priamo uprostred bitky o kvalifikačné víťazstvo.

Maxa Verstappena a Charlesa Leclerca po najlepšej kvalifikačnej simulácii delilo len 22 tisícin sekundy. Monačan bol od svojho súpera rýchlejší v druhom a treťom sektore, Red Bull zas mierne získaval v prvej časti trate.

Rozdiely sme mohli vidieť i v maximálnych rýchlostiach. Max Verstappen sa vo všetkých štyroch meraných bodoch držal v najlepšej päťke a celkovo bol tretí najrýchlejší s maximálkou 333 km/h, Charles Leclerc mal monopost nastavený na viac prítlaku a v žiadnom sektore sa s maximálkou nedostal na vyššie ako dvanáste miesto.

V kvalifikácii však nebude rozhodovať maximálna rýchlosť. Charles Leclerca avizuje, že napriek mierne odlišnému prístupu budú kľúčové detaily a najmä výkony jazdcov. “Cítim sa OK, no máme pred sebou ešte veľký kus práce. Zdá sa, že je to medzi všetkými dosť tesné, hoci Aston sa v tejto chvíli zdá byť veľmi silný.”

“Verím však, že keď všetci vytiahneme kvalifikačné konfigurácie a pôjdeme naplno, tak rozhodne jazdec, ktorý čo najlepšie zužitkuje svoj balík,” predpovedá v prvom rade bitku jazdcov a nie áut. “Pred zajtrajškom preto musíme spraviť krok vpred. Dnes sme otestovali všetko, čo sme chceli, takže uvidíme, ako na tom budeme zajtra.”

Leclerc sa po štvrtku zdal byť celkom sebaistý, že Ferrari bude miešať kartami. “Zakaždým je ťažké povedať, či to bude stačiť až na pole position, ale všetci sme si veľmi blízko. Ale teraz by som si stavil na to, že áno [budeme o ňu bojovať].”

Aston Martin je prekvapením štvrtkového programu, ale je možné, že sa zopakuje bahrajnský scenár. “Aj vo štvrtok v Bahrajne boli veľmi silní. Dúfam, že tu sa stane to isté, v piatok spravia krok vzad a zoradia sa na rovnakej čiare ako ostatní. Zatiaľ sa zdá, že majú navrch, ale verím, že od zajtra to bude medzi nami všetkými veľmi tesné.”

Súvisiace články