logo F1online.sk

Chcem len stabilnú zadnú časť, hovorí Hamilton. V Mercedese sa rozišli v nastaveniach

Lewis Hamilton
© Twitter/Mercedes
Milan Kubala
Milan Kubala7. 3. 2024

Lewis Hamilton vo štvrtok jazdil ako na hrane noža. Aj keď ešte so svojím monopostom nešiel úplne naplno, viackrát mu znenazdajky ušla zadná časť. S inžiniermi chce teraz nájsť spôsob, ako upokojiť nepokojný Mercedes W15.

Sedemnásobný šampión uzavrel štvrtok v Džidde ziskom ôsmej priečky. Na tímového kolegu stratil viac ako štyri desatiny sekundy, keďže pretáčavý monopost mu nedovolil na to v zákrutách zatlačiť.

“Ťažký deň,” povzdychol si Lewis Hamilton. “Skrátka mi chýbala dôvera v zadnú časť auta. Medzi tréningmi sme spravili pár vecí, dosť sme toho pomenili, ale tie podstatné problémy so zadnou časťou ma stále trápili.”

Pilot Mercedesu musel viackrát korigovať monopost a neraz dokonca vyšiel až z trate. Ak by nezareagoval svižnejšie, pokojne mohol skončiť aj v bariére. “Dnes som na trati zažil pár vypätých situácií. Vo vysokých rýchlostiach musíte mať dôveru v zadok svojho auta, no ja ju stále nemám.”

George Russell pôsobil istejším dojmom, čo sa napokon odrazilo i na jeho konečnom výsledku. Podľa Lewisa Hamiltona za to môže aj skutočnosť, že sa opäť pokúšali prebádať rôzne smery po stránke nastavení.

“Musím si prejsť všetky dáta. George bol zjavne v aute oveľa spokojnejší,” porovnáva správanie monopostov Lewis Hamilton. “Dnes sme sa vybrali inými smermi, teraz sa pokúsime nájsť to správne riešenie pre naše auto.”

“Chcem len jednu vec; stabilnú zadnú časť. Potom budem spokojný. Pracujem na tom,” ubezpečil víťaz VC Saudskej Arábie z roku 2021, ktorému štvrtok v Džidde nevylepšilo ani varovanie za zablokovanie Logana Sargeanta a ani 15-tisícová pokuta pre tím.