logo F1online.sk

Podľa Brundla by Hamilton mohol uvažovať o desiatich tituloch

Lewis Hamilton
© Mercedes
Milan Kubala
Milan Kubala29. 10. 2020

Pred pár rokmi bolo takmer nemysliteľné čo i len uvažovať o tom, že sa niekomu podarí priblížiť k siedmim titulom Michaela Schumachera. Dnes už vieme, že Schumiho rekord môže ostať ďaleko za tými, ktoré by mohol napísať Lewis Hamilton. Martin Brundle si myslí, že Hamilton môže pokojne pomýšľať aj na desať titulov.

Ten siedmy má už takmer v rukách a prakticky nič mu nestojí v ceste k zisku aj ôsmeho. To bude mať 36 rokov a pred sebou pokojne aj ďalšie štyri sezóny, veď Fernando Alonso s Kimim Räikkönenom slúžia, resp. budú slúžiť aj po štyridsiatke.

“Neviem, či niekto pomýšľal na to, že sa jej niekto priblíži, nieto ešte prekoná Michaelovu Schumacherovu zbierku 91 víťazstiev,” hovorí Martin Brundle pre Sky Sports. “Vytrvalo zbiera úspechy. Je mi naozaj cťou sledovať to, sledovať, ako sa píše história, sledovať niekoho, koho poznáte už od jeho dvanástich alebo trinástich rokov, ako sa snažil prebojovať hore, a teraz zbiera tieto neuveriteľné výsledky. Myslím si tiež, že má pred sebou ešte dlhú cestu.”

Ako už dobre vieme, Lewisovi Hamiltonovi sa tento rok končí zmluva s Mercedesom. Do rokovaní o tej novej sa žiadna zo strán veľmi nehrnie, veď Hamiltonovi nemá kto vyfúknuť miesto. Vedenie tímu okrem toho chce, aby podpísal viac ako len jednoročný kontrakt.

Podľa zahraničných médií sa bude rokovať aj o Hamiltonovej odmene. Tá dnešná vo výške zhruba 40 miliónov eur ročne by sa mala navýšiť o desať percent. Mercedes túto sumu zrejme ochotne zaplatí, veď Hamilton strieborným šípom zarobí rádovo viac.

Pri takomto postupe by sa Hamiltonom napísané rekordy mohli vyšplhať do závratných výšin. “On hovorí, že ho všetky tie tabuľky nezaujímajú, ale v skutočnosti ich človeka vždy zaujímajú — odkláňajú tlak. Michael vždy hovoril to isté.”

“Ja si viem predstaviť, že si Lewis dá za cieľ dosiahnuť aj desať titulov a výrazne prekoná hranicu stovky víťazstiev,” myslí si Brundle.

Súvisiace články