logo F1online.sk

Russell by privítal Verstappena v Mercedese: Je to najlepší jazdec na rošte

Max Verstappen a George Russell
© Getty Images/RB Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík6. 3. 2024

Kto bude novým tímovým kolegom Georgea Russella v Mercedese? Lewis Hamilton odchádza do Ferrari a jeho sedačka bude po dlhých dvanástich sezónach opäť voľná. Doteraz v nej sedeli len šampióni (pred Lewisom to bol Michael Schumacher) a podľa niektorých médií má Toto Wolff záujem o ďalšieho veľkého šampióna.

Od roku 2010, keď sa do Formuly 1 vrátil továrenský Mercedes, mohol tento tím zakaždým počítať so službami majstra sveta. Najprv ním bol Michael Schumacher, potom Lewis Hamilton, ale teraz sa môže po pätnástich rokoch prvýkrát stať, že v kokpite stajne z Brackley nebude sedieť šampión.

To sa však nemusí stať. Sezóna 2024 bude dlhá a George Russell ešte stále má šancu na titul, hoci pravdepodobnejšie sa zdá angažovanie napríklad Fernanda Alonsa. Podľa správ v poslednom týždni pritom nemožno úplne vylúčiť ani možnosť, že Totovi Wolffovi sa podarí zlanáriť Maxa Verstappena, ktorý sa ocitol uprostred politického boja v Red Bulle. Ak by sa to stalo, pre Georgea by to znamenalo, že na druhej strane garáže bude mať ďalšieho mimoriadne silného pilota. Podľa jeho slov by mu to však nevadilo.

„Myslím si, že každý tím na rošte chce mať tú najlepšiu možnú jazdeckú dvojicu a Max je v súčasnosti najlepší jazdec na rošte,“ vyhlásil George Russell, ktorý mal v posledných dvoch rokoch plné ústa chvály na adresu Lewisa Hamiltona, ktorého dokonca označil za „najlepšieho jazdca všetkých čias“. Tieto slová pritom podčiarkol aj tento víkend.

„Ak by mal ktorýkoľvek tím šancu podpísať Maxa, podľa mňa by to na sto percent urobil. Myslím si teda, že je to skôr otázka preňho a pre Red Bull, kde sa toho teraz odohráva viac ako dosť. Skutočne nevieme, čo sa tam deje za zatvorenými dverami a popravde, v súčasnosti to nie je naša vec. Bolo by to však vzrušujúce,“ pritakal Russell.

Samotný George si pritom v súboji s ďalším šampiónom verí. Podľa vlastných slov vraj jeho výkony po boku Lewisa Hamiltona dokazujú, že by to zvládol. „Toto je moja tretia sezóna ako tímového kolegu Lewisa, najlepšieho jazdca všetkých čias, a myslím si, že som odviedol dosť dobrú prácu,“ prehlásil Russell.

„Nech bude v novej sezóne, alebo v niekoľkých nasledujúcich rokoch, po mojom boku ktokoľvek, privítam ho a s ním aj novú výzvu. Chcete sa porovnávať s tými najlepšími. Ja sa však naďalej sústredím na seba. Verím si. Verím, že môžem poraziť ktoréhokoľvek jazdca na rošte. Taká musí byť vaša mentalita. Lewis bol pre mňa v posledných pár rokoch dobrým meradlom,“ povedal Russell.