logo F1online.sk

Pérez mal v pretekoch zopár problémov s autom. Pred Džiddou to chce napraviť

Sergio Pérez
© Getty Images/RB Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík2. 3. 2024

Sergio Pérez má vo vrecku najlepšie umiestnenie od minuloročnej Veľkej ceny Talianska. Nebude to však trvať dlho a jeho čakanie na víťazstvo prekročí rok, čo je vzhľadom na dominanciu Red Bullu dlhá doba. Mexičan však v Bahrajne po štarte z piateho miesta získal najlepšie možné umiestnenie, takže bol spokojný.

Pérezove nepravidelné výkony boli jedným z otáznikov, ktorý mohol hrať proti tímu obhajcov titulu. Aj piatková kvalifikácia ukázala, že Checo naďalej stráca na tímového kolegu pomerne dosť. Jeho šance na víťazstvo v Bahrajne sa zúžili prakticky len na technické problémy alebo jazdeckú chybu Maxa Verstappena. Nič z toho sa nakoniec nestalo a holandský pretekár si dokráčal za pohodlným víťazstvom.

Jeho tímový kolega bol po skončení pretekov spokojný, ale predsa len videl niekoľko problémov, ktoré by pred ďalšou veľkou cenou rád vyriešil. „Som celkom spokojný a šťastný. Myslím si, že pre tím je to skvelý výsledok. S tým som veľmi spokojný,“ začal Pérez svoju rozpravu po pretekoch pre F1 TV.

„Je tu však množstvo práce, ktorú musíme urobiť, aby sme sa zlepšili. Dúfam, že sa pred Džiddou dokážeme posunúť vpred. V mojich pretekoch sa objavilo pár vecí, ktoré z našej strany neboli úplne dokonalé. Dosť som sa trápil s balansom, s podraďovaním a s brzdením motorom. Povedal by som, že to môžeme doladiť pred Džiddou. Máme za sebou prvé preteky, ktoré môžeme zanalyzovať,“ povedal optimisticky Pérez.

Jednou z veľkých otázok pred štartom sezóny bolo, či Checo dokáže posilniť svoju sebadôveru v kokpite. V posledných dvoch rokoch sa postupne prepadal a častokrát nechával svojho tímového kolegu vpredu osamoteného. V Bahrajne opäť zaostal, ale s týmto druhým miestom jeho šéfovia rozhodne nebudú nespokojní.

„Nateraz je podstatné, že auto sa bude rozvíjať a meniť. Je dôležité pokračovať a udržať toto momentum. Potrebujeme sa uistiť, že ho udržíme na našej strane,“ dodal Pérez.