logo F1online.sk

Sľubný štart do sezóny, hovorí spokojne Sainz

Carlos Sainz
© X/Ferrari
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík2. 3. 2024

Tretie a štvrté miesto pre Ferrari na úvod sezóny. Aj keď to neznie zvlášť lichotivo, skutočne ide o maximum a viac z toho Scuderia v Bahrajne nemohla vyžmýkať. V skutočnosti je to ešte priaznivý výsledok vzhľadom na problémy Charlesa Leclerca s brzdami. Carlos Sainz má naproti tomu za sebou hladký deň a dosiahol výsledok, ktorý mu na prestupovom trhu určite pomôže.

Sainzovi nevyšla kvalifikácia a potom ani štart, keď sa hneď v prvom kole prepadol za Sergia Péreza. Potom však začal jeho postup z piateho miesta. Hneď dvakrát si poradil s Charlesom Leclercom, ktorého trápili brzdy – jedna strana bola teplejšia ako druhá – a tiež s Georgeom Russellom, ktorý zas mal problém s prehriatym motorom.

Pre Carlosa je to nakoniec pekné tretie miesto a prvé pódium v sezóne. Po skončení pretekov tak bol so sebou veľmi spokojný. „Myslím si, že to boli veľmi dobré preteky. Po zložitom štarte som sa usadil vo vlastnom tempe. Po testoch som vedel, že mám dobré pretekové tempo a išiel som si svoje,“ povedal po skončení víkendu Carlos Sainz pre televíziu Sky.

„Začal som predbiehať súperov a dokázal som sa udržať Checa, čo dnes nebolo vôbec jednoduché, pretože Red Bully mali veľmi dobré tempo a dobrú stratégiu s čerstvými softami. Som veľmi spokojný a toto je sľubný štart do sezóny,“ povedal španielsky pretekár.

Aj keď to nebolo za úplne rovných podmienok, dva predbiehacie manévre na tímového kolegu rozhodne posilnia Carlosove sebavedomie pred zvyškom sezóny, ktorá bude pre jeho kariéru kľúčová. „Budem predbiehať len, keď mám šancu, je to bezpečné a čisté. Rovnako ako dnes. Mal som dobré tempo, mohol som natiahnuť svoj prvý stint a mal som trochu výhodu s čerstvejšími pneumatikami, takže predbiehanie bolo zakaždým čisté a bezpečné. Presne tak sa mi to páči,“ povedal s úsmevom Sainz.

Reč prišla aj na jeho budúcnosť, ktorá je stále zahalená rúškom tajomstva. Niežeby sa o ňu musel obávať, keďže s jeho výsledkami a skúsenosťami nebude mať núdzu o záujemcov. Otázne však je, či to budú presne tí záujemcovia, po akých túži aj Carlos.

„Som vo Formule 1 deväť rokov a ako som už povedal minule, v každých pretekoch sa všetkým snažím ukázať, čo dokážem. Zároveň som tu dosť rokov na to, aby každý vedel, čo dokážem, keď k tomu dostanem správne pracovné prostredie a nástroje. Myslím si, že dnešok je toho dôkazom. Nad mojou budúcnosťou však premýšľam len vo svojom voľnom čase, inak sa sústredím na preteky, ako som to urobil dnes,“ povedal Sainz.

Súvisiace články