logo F1online.sk

Wolff dúfal v bahrajnskej kvalifikácii v lepší výsledok

George Russell
© Twitter/Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík2. 3. 2024

Mercedes vo štvrtok v Bahrajne poriadne vyceril zuby. Aj keď výsledky voľných tréningov nie sú vo Formule 1 také dôležité, do nemalej miery ich musíte brať vážne. Aj v piatok sa potvrdilo, že monopost W15 treba vnímať ako serióznu hrozbu. Na tieto výkony nadviazal Mercedes aj v kvalifikácii, hoci podľa slov šéfa stajne Tota Wolffa nie je celkový výsledok úplne podľa jeho predstáv.

Mercedes bude hroziť najmä v pretekovom tempe. V posledných dvoch rokoch sme si zvykli sledovať Ferrari v kvalifikácii a potom ho v pretekoch odpísať. V Mercedese bola situácia celkom opačná. Vzhľadom na potenciálne prednosti monopostu W15 pôsobí tretie miesto Georgea Russella veľmi sľubne. Aj pri pohľade na deviatu priečku Lewisa Hamiltona však bol Toto Wolff po skončení kvalifikácie trochu sklamaný.

„Myslím si, že tretie miesto je okej, ale mysleli sme si, že budeme mať o niečo lepšie tempo,“ povedal šéf Mercedesu pre televíziu Sky po skončení kvalifikácie. „Za pole position sme zaostali o tri desatiny. Vo štvrtok to vyzeralo lepšie, ale auto sme dostali do ideálneho okna pred pretekmi – aspoň v to dúfame.“

„Rozostupy sú naozaj tesné, ale dúfal som v niečo viac. Keď sa vám podarí dostať pneumatiky do ideálneho okna, prinesie vám to dve desatiny a ste hneď v hre,“ dodal Wolff.

Mercedes teda podľa Totových slov obetoval časť zo svojej kvalifikačnej výkonnosti v prospech pretekového tempa. To znie pred zhasnutím červených svetiel viac ako zaujímavo a hlavne Georgea Russella by sme mali pozorne sledovať, kým Lewis Hamilton to bude mať po štarte z deviatej priečky dosť náročné.

„Myslím si, že k dnešnému výkonu prispeli zmeny v nastavení. Na začiatku kvalifikácie sme si hovorili: ‚Aha, ubrali sme príliš mnoho kvalifikačnej výkonnosti.‘ Obetovali sme ju však v prospech sobotných pretekov. Nakoniec sme to však s Georgeom zvládli celkom dobre. V pretekoch by to malo byť lepšie, ale stále sa len učíme,“ povedal Wolff.

Súvisiace články